Opt morţi şi un dispărut în Australia după furtuni puternice

Opt persoane au fost ucise şi una este dată dispărută în Australia după furtunile puternice care s-au abătut asupra estului ţării în timpul sărbătorilor de Crăciun.

165 afișări
Imaginea articolului Opt morţi şi un dispărut în Australia după furtuni puternice

Opt morţi şi un dispărut în Australia după furtuni puternice

Zeci de mii de proprietăţi sunt în continuare fără curent electric, transmite Reuters.

Vremea sălbatică a lovit statele Victoria, New South Wales şi Queensland pe 25 şi 26 decembrie, cu grindină de mari dimensiuni şi ploi torenţiale. Vântul puternic a smuls acoperişuri şi a doborât copaci în unele dintre cele mai afectate zone.

Trei bărbaţi au fost ucişi după ce un iaht cu 11 persoane la bord s-a răsturnat în apropiere de Green Island, în Moreton Bay, a declarat presei comisarul poliţiei statului Queensland, Katarina Carrol.

O fetiţă de nouă ani şi o femeie au fost găsite moarte în incidente separate în Queensland, după ce au fost înghiţite de canalele de scurgere a apelor pluviale inundate. Două persoane au fost ucise de copaci căzuţi.

Autorităţile au avertizat că râurile şi pârâurile care se revarsă rapid ar putea să rupă malurile, inundând locurile de campare, care de obicei devin aglomerate în timpul săptămânilor de Crăciun şi Anul Nou.

O femeie a fost găsită moartă într-un camping din Victoria după ce apele s-au retras, a anunţat poliţia.

Energex, compania de stat din Queensland, a declarat că peste 90.000 de gospodării sunt în continuare fără energie electrică în urma furtunilor, adăugând că reţeaua sa a fost grav avariată, sute de linii electrice fiind căzute şi că va dura câteva zile pentru a restabili alimentarea cu energie electrică.

Furtunile au venit după fostul ciclon tropical Jasper, care a provocat inundaţii şi pagube importante în Queensland.

În timp ce Australia se luptă cu ploile din est, mai multe regiuni din vest, în schimb, se luptă cu incendiile. Un pompier voluntar a fost ucis în timp ce intervenea la un incendiu de vegetaţie.

Australia se confruntă în prezent cu fenomenul meteorologic El Nino, care poate provoca fenomene extreme, de la incendii de vegetaţie la cicloane tropicale şi secete prelungite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici