Oraşul Galaţi a intrat de luni în scenariul roşu. Măsurile anunţate de autorităţile locale

Oraşul Galaţi a intrat de luni dimineaţa în scenariul roşu, după ce incidenţa cazurilor de Covid a ajuns la 3,17 la mia de locuitori.

10050 afișări
Imaginea articolului Oraşul Galaţi a intrat de luni în scenariul roşu. Măsurile anunţate de autorităţile locale

Oraşul Galaţi a intrat de luni în scenariul roşu. Incindenţa Covid a ajuns la 3,17 la mie

Potrivit Prefecturii Galaţi, începând de luni este interzisă organizarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte cu participarea publicului, se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi deschise, iar activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

„Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu excepţia celor prevăzute la pct. 6, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare”, a mai transmis Prefectura.

Totodată este interzisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci, precum şi cea a firmelor din domeniul jocurilor de noroc.

„Facem precizarea că intrarea în scenariul ROŞU nu înseamnă intrarea în carantină, motiv pentru care cetăţenii au nevoie de declaraţie doar dacă au motive întemeiate pentru a ieşi din casă după ora 22,00”, a mai menţionat Prefectura Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici