Ordonanţă de urgenţă pentru vânzarea cabinetelor medicale, în două săptămâni

Legea privind vânzarea cabinetelor medicale a fost declarată neconstituţională, de aceea, la cerere doctorilor, ministrul Sănătăţii a solicitat premierului să aprobe o ordonanaţă de urgenţă care să permită demararea acestei acţiuni, în cel mult două săptămâni.

9 afișări
Imaginea articolului Ordonanţă de urgenţă pentru vânzarea cabinetelor medicale, în două săptămâni

Ordonanţă de urgenţă pentru vânzarea cabinetelor medicale, în două săptămâni

"Din păcate, Legea privind vânzarea cabinetelor către medici a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională. Medicii fac presiuni pentru a găsi o soluţie ca să rezolvăm şi acestă problemă. De aceea, am hotărât să propun premierului adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind vânzarea cabinetelor. Sper ca un astfel de act să fie adoptat în două săptămâni'', a adăugat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, după întâlnirea regională cu medicii din Bucureşti şi Ilfov privind programul naţional de evaluare a sănătăţii.

Cu aceeaşi ocazie, ministrul a vorbit despre un nou sistem de vaccinare modern şi european pentru copii va fi introdus în etape în România. "Sistemul actual este greoi, agresează copilul, pentru aceeaşi afecţiune făcându-se mai multe injecţii. Chiar dacă noul program de vaccinare necesită mai mulţi bani, trebuie să schimbăm planul de imunizare, schimbarea făcându-se treptat'', a adăugat Nicolăescu.

Demnitarul a mai făcut precizări legate de programul naţional de evaluare a stării de sănătate. El a precizat că bucureşenii, mai ales persoanele active din Capitală, nu sunt interesate de starea lor de sănătate, de aceea a făcut apel către toţi cetăţenii să mergă la medic în programul naţional de evlauare a sănătăţii.

În legătură cu pachetul de servicii medicale, Nicolăescu a precizat că actul este încă în dezbatere publică, dar trebuie urgent finalizat pentru a putea fi realizat pachetul de asigurări private.

"Vor fi două pachete de servicii, unul de urgenţă (pentru asiguraţi şi neasiguraţi) şi altul minimal de bază. Nicăieri în lume nu pot fi asigurate gratuit toate serviciile medicale'', a mai spus ministrul.

Mai mult, ministrul a vorbit la conferinţa regională Bucureşti-Ilfov despre schimbarea sistemului de salarizare după performanţă. "Sunt temeri legate de acest sistem. Dacă nu vor fi criterii obiective, ar putea fi abuzuri din partea şefilor de secţii, de aceea proiectul privind un nou tip de salarizare va fi discutat pe gruprui. Pentru mulţi medici salarizarea în funcţie de performanţă înseamnă o nouă revoluţie în sistem'', a mai spus Nicolăescu, citând părerile medicilor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici