Ordonanţa pentru poliţia concediilor medicale, retrimisă în comisii după dispute în plenul Camerei

Deputaţii s-au certat, marţi, în plen, timp de o oră, în legătură cu adoptarea sau respingerea OUG 36/2010 referitoare la controlul la domiciliu al pacienţilor aflaţi în concediu medical, aceasta fiind, în final, retrimisă la comisia de specialitate, după ce parlamentarii au votat de două ori.

128 afișări
Imaginea articolului Ordonanţa pentru poliţia concediilor medicale, retrimisă în comisii după dispute în plenul Camerei

Ordonanţa pentru poliţia concediilor medicale, retrimisă în comisii după dispute în plenul Camerei (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Reprezentanţii PSD şi PNL au susţinut respingerea ordonanţei, considerând că este greşită, absurdă, "un monument de prostie", care instituie arestul la domiciliu, iar cetăţenii români sunt consideraţi infractori.

Ei s-au declarat nemulţumiţi de faptul că această ordonanţă instituie controale însoţite de poliţie la domiciliul pacienţilor aflaţi în concediu medical, arătând că în acest fel se instituie, prin lege, arestul la domiciliu, iar şi medici şi pacienţi sunt consideraţi infractori.

Reprezentantul Ministerului Sănătăţii a precizat că OUG 36/2010 eficientizează activitatea de acordare şi de verificare a certificatelor pentru concediile medicale, precum şi responsabilizează medicii şi asiguraţii, beneficiari de certificate de concediu medical. "Nu se aduce atingere libertăţii profesionale a medicilor şi dreptului acestora de decizie asupra hotărârilor cu caracter medical", a spus reprezentantul Ministerului.

El a cerut ca această ordonanţă să fie retrimisă la Comisia de sănătate pentru a fi eliminată prevederea privind implicarea organelor de poliţie în activitatea de control.

Deputatul UDMR Marton Arpad a susţinut şi el această ordonanţă, ceea ce a făcut-o pe Aura Vasile, deputat PSD, să spună că dacă UDMR nu avea un ministru în Guvernul Boc dacă nu susţinea această ordonanţă.

Deputaţii au votat în favoarea retrimiterii acestei ordonanţe la comisie, dar, după ce au mai fost dezbătute în plen alte două proiecte, secretarul Camerei Mihai Voicu a venit la tribună şi a atras atenţia asupra faptului că nu au fost suficiente voturi în favoarea retrimiterii ordonanţei la comisie.

După dispute procedurale care au durat timp de o oră, deputaţii au votat din nou pentru retrimiterea OUG 36/2010 la comisie.

Camera Deputaţilor este for decizional în privinţa acestui act normativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici