Palatul de Justiţie din Târgu Mureş, inugurat după lucrări de reabilitare de 29 de milioane de lei

Palatul de Justiţie din Târgu Mureş a fost inaugurat vineri după lucrări de reabilitare în valoare de peste 29 de milioane de lei, finanţate prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

205 afișări
Imaginea articolului Palatul de Justiţie din Târgu Mureş, inugurat după lucrări de reabilitare de 29 de milioane de lei

Sursa foto: facebook.com/tgmures.vasarhely

Clădirea sediului Curţii de Apel din Târgu Mureş este inclusă în lista monumentelor istorice ale municipiului şi, prin proiectul implementat de CNI s-a urmărit atât reabilitarea şi consolidarea construcţiei existente, cât şi extinderea acesteia cu un corp nou de clădire, pe un regim de înălţime similar clădirii existente, de S+P+2E (subsol + parter + 2 etaje). Au fost create astfel spaţii noi pentru judecători şi personal auxiliar, barou pentru avocaţi, săli de judecată şi de consiliu, spaţii de arhivă şi birouri auxiliare.

Lucrările de intervenţie şi extindere, în valoare de 29.608.724,50 de lei, au fost finanţate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin CNI.

La inaugurare au participat ministrul Dezvoltării Adrian Veştea şi ministrul Justiţiei Alina Gorghiu.

„Finalizarea acestui obiectiv constituie încă o etapă în modernizarea infrastructurii sistemului judiciar, venind în sprijinul judecătorilor, procurorilor, avocaţilor şi cetăţenilor, deopotrivă. Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, asigură condiţii moderne pentru derularea actului de justiţie, investind constant în acest tip de infrastructură. Am finalizat deja 14 asemenea obiective, în valoare de 140 de milioane de lei, iar alte 13 proiecte, de peste 415 milioane de lei, sunt în diferite stadii de promovare”, a declarat ministrul Dezvoltării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici