Papa Francisc: „Celibatul? Nu sunt încă pregătit să îl revizuiesc”

Papa Francisc: „Celibatul? Nu sunt încă pregătit să îl revizuiesc”. Fragmente din interviuri cu Suveranul Pontif, cu ocazia celei de-a 10-a aniversări a pontificatului.

546 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc: „Celibatul? Nu sunt încă pregătit să îl revizuiesc”

În ceea ce priveşte celibatul preoţilor, Papa Francisc a reiterat ideea că nu este deocamdată pregătit să îl revizuiescă, dar este o chestiune de „disciplină, care astăzi există şi mâine poate să nu mai existe, şi nu are nimic de-a face cu dogma".

Suveranul Pontif spune acest lucru într-un interviu acordat site-ului argentinian Perfil, cu ocazia celei de-a 10-a aniversări a pontificatului său, scrie Ansa.

Papa Francisc clarifică astfel ceea ce a spus în urmă cu două zile într-un interviu acordat celuilalt site argentinian, Infobae, cu privire la faptul că celibatul, fiind "o disciplină" şi "o prevedere temporară", ar putea fi revizuit.

Dorinţa pentru viitor este "pacea": "Pace în Ucraina martirizată şi în toate celelalte ţări care suferă oroarea războiului", spune Papa într-un interviu acordat Fatto Quotidiano cu ocazia celei de-a 10-a aniversări a pontificatului său: "Un lucru care mă face să sufăr foarte mult este globalizarea indiferenţei".

Papa Francisc a vorbit apoi despre corupţie, care "putrezeşte sufletul": "În Biserică, ca şi în politică şi în societate în general, trebuie să avertizăm mereu asupra pericolului grav al corupţiei". Şi despre mafie: "Mafioţii au bani cu sânge pe mâini. Ei fac afaceri cu arme şi droguri. Ei ucid tinerii şi societatea. Ei ucid viitorul. Trebuie să fim clari: în Biserică nu este loc pentru mafioţi!" .

Într-un interviu acordat cotidianului argentinian La Nacion, publicat de Corriere, Suveranul Pontif explică faptul că Vaticanul lucrează cu „un serviciu al păcii'. El adaugă: „Sunt dispus să merg la Kiev. Vreau să merg la Kiev. Dar cu condiţia să mă duc la Moscova. Voi merge în ambele locuri sau în niciunul". "Este probabilă o reuniune mondială, a reprezentanţilor lumii în acest sens. Există, de asemenea, un grup israelian care lucrează la asta. Este probabil ca diferite grupuri să se reunească şi să facă ceva, nu? Vaticanul lucrează la asta”, spune Papa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici