Parcările de reşedinţă din Capitală vor fi marcate cu albastru

Parcările de reşedinţă din Capitală vor fi marcate cu albastru, iar parcările fără plată vor fi indicate prin culoarea albă, potrivit proiectului privind delimitarea şi marcarea prin culori a spaţiilor de parcare aprobat, miercuri, de CGMB.

33 afișări
Imaginea articolului Parcările de reşedinţă din Capitală vor fi marcate cu albastru

Parcările de reşedinţă din Capitală vor fi marcate cu albastru (Imagine: Arhiva: Mediafax Foto)

Potrivit proiectului de hotărâre, parcările publice urmează să fie delimitate cu culorile alb şi albastru, locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi vor fi indicate prin inscripţionarea unui covor de culoare albastră, iar "parcarea interzisă" va fi delimitată prin culoarea roşie. De asemenea, toate cele trei cazuri vor fi însoţite de indicatoare rutiere corespunzătoare şi inscripţii cu litere şi cifre.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a spus că acesta este un prim pas în alinierea la standardele europene, fiind vorba de un cadru general la care vor fi aduse modificări.

Astfel, potrivit lui Oprescu, cu culoare albastră vor fi marcate locurile pentru parcările de reşedinţă, cu culoarea albă vor fi indicate parcările publice fără plată, iar parcările private vor fi delimitate prin culoarea galbenă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici