Parchet: Autorul atacului armat de la Perla a fost încadrat în martie 2006 ca muncitor în MAI

Parchetul instanţei supreme a stabilit că Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat de la Perla, a fost încadrat ca personal contractual în Ministerul Administraţiei şi Internelor la data de 15 martie 2006, unde a activat ca şi muncitor calificat la Baza Centrală de Asigurare Tehnică a Misiunilor.

330 afișări
Imaginea articolului Parchet: Autorul atacului armat de la Perla a fost încadrat în martie 2006 ca muncitor în MAI

Parchet: Autorul atacului armat de la Perla a fost încadrat în martie 2006 ca muncitor în MAI (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

Gheorghe Vlădan, acum în vârstă de 53 de ani, a fost angajat la Baza Centrală de Asigurare Tehnică a Misiunilor, până la data de 1 septembrie 2006, când a fost mutat pe funcţia de şofer, până la data de 1 noiembrie 2007.

Ca urmare a promovării concursului susţinut în 4 octombrie 2007, Vlădan a fost încadrat cu gradul profesional de agent şef de poliţiei şi numit în funcţia de agent I (conducător auto).

În perioada 1 noiembrie 2007-15 martie 2009, Gheorghe Vlădan a funcţionat în aceeaşi unitate, după care a fost mutat la Direcţia Economico - Administrativă în funcţia de agent I (conducător autospeciale), unde şi-a desfăşurat activitatea până la data de 26 iulie 2010, când a fost pus la dispoziţia Direcţiei Generale Logistice - Direcţia Suport Tehnic.

Începând cu data de 26 ianuarie 2011, ca urmare a reorganizării unităţii, a fost mutat la Direcţia Medicală şi Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu "Dr. N. Kretzulescu", cu acelaşi grad profesional şi numit agent I (ambulanţier).

La momentul la care Vlădan a fost mutat la "Dr. N. Kretzulescu", era posesorul permisului de port armă seria B nr.51112 eliberat la data de 16 decembrie 2010 potrivit căruia avea dreptul să deţină arma cu glonţ destinată pentru apărare şi pază marca Glock seria PSE 558 calibru 9x19, precum şi un număr de 50 (cincizeci) cartuşe calibru 9x19, muniţie care a fost achiziţionată la data eliberării permisului port armă, iar la data de 5 octombrie 2011 a mai achiziţionat o cantitate de 50 (cincizeci) cartuşe calibru 9x19.

Cu pistolul Glock, Vlădan i-a luat viaţa soţiei sale, Florina, şi a uneia din colegele acesteia, în coaforul unde lucrau.

În atacul armat din 5 martie, Gheorghe Vlădan a rănit şi şase persoane.

Din 6 martie, Vlădan este arestat preventiv, Parchetul Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie solicitând Tribunalului Bucureşti prelungirea mandatului acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici