Parchet: Nuţu Cămătaru a vorbit la telefon din penitenciar

Nuţu Cămătaru a vorbit din Penitenciar, folosind două numere de telefon, în ianuarie şi în noiembrie 2007, despre "combinaţiile cu pământuri", şi instrucţiuni pentru alte "afaceri", arată procurorii în motivarea recursului împotriva eliberării lui.

834 afișări
Imaginea articolului Parchet: Nuţu Cămătaru a vorbit la telefon din penitenciar

Parchet: Nuţu Cămătaru a vorbit la telefon din penitenciar (Imagine: Mediafax Foto)

La dosar au mai fost depuse de procurori transcrieri ale unor convorbiri telefonice purtate din Penitenciar de Nuţu Cămătaru.

"Din lecturarea proceselor-verbale de transcriere a convorbilor deţinutului Balint Ion rezultă că acesta a avut o perseverenţă în a iniţia şi continua activitatea infracţională pe durata executării pedepsei", se arată în documente.

"Că luăm noi toate combinaţiile şi cu pământuri, le arvunim noi pe toate", "Când te duci să te întâlneşti cu ei ţi-l dau eu pe nepotul meu Bebe şi pe fratele meu Gulu...Vede că sunt ai mei. Ai înţeles?...Vezi cum faci să se facă plata. Nu se pleacă de aici până nu se face plata.....Îi băgăm buldozerul în teren şi...ai înţeles?...mă sunaţi când ajungeţi acolo. Mă sună Florin de pe numărul lui", "De nu o să pun să te bată de câte ori apari pe acolo pe la vreo din aia...", "Niţulică...vreau să înceapă să se ducă seara pe la hotel, pe acolo..şi-l pun pe Nuţulică să dea bani", "...am, trebuie să-mi aducă finul meu, ăla de la Timişoara vreo 50, 60 de mii... Stai, că o întreb eu pe nevastă-mea", "...are o combinaţie, ca pentru o săptămână 30 de mii de euro, 3.000 adică are le pe cineva...are bani...Da, era bun pentru o săptămână. Şi îi lăsai lui 500, îşi venea 25 de sute..." - sunt o parte din transcrierile convorbirilor lui Ion Balint.

"Se poate consta, şi în cazul acestei condiţii, că deţinutul Ion Balint manifestă lipsă de respect faţă de regulile de disciplină ale penitenciarului", se mai precizează în documentele procurorilor.

De asemenea, anchetatorii arată că Nuţu Cămătaru a beneficiat deja de clemenţa legii, atunci când i s-a calculat pedeapsa.

Procurorii mai arată că Ion Balint este un veritabil lider al crimei organizate, poziţie din care era singurul care chiar putea să determine revolta deţinuţilor din noiembrie 2008 la penitenciarul Jilava, are aplecare spre realizarea cu violenţă a scopurilor sale, acţiunile sale, dacă nu erau anihilate de urgenţă prin mutarea la penitenciarul Slobozia "putând avea consecinţe tragice în rândul deţinuţilor şi a gardienilor care ar fi fost târâţi în evenimentele pe care urmărea să le declanşeze".

Totodată, achetatorii spun că Nuţu Cămătaru "nu are scrupule în a obţine ceea ce plănuieşte cu caracter criminal, datorită acestei «calităţi» reuşind să se impună şi să conducă mediul infracţional, inclusiv în penitenciar.

În 11 februarie, Tribunalul Ialomiţa va lua în discuţie recursul în cazul eliberării lui Nuţu Cămătaru, care a mai fost condamnat între timp la o pedeapsă de 13 ani de închisoare.

Nuţu Cămătaru a mai fost la un pas de eliberare în luna iulie 2008, însă atunci Tribunalul Bucureşti a admis contestaţia procurorilor la decizia Judecătoriei sectorului 4.

Fraţii Vasile şi Ion Balint (Sile şi Nuţu Cămătaru), mama acestora, precum şi alte rude ale acestora au fost condamnaţi pentru sechestrarea de persoane, înşelăciune şi proxenetism. Nuţu Cămătaru a fost condamnat definitiv, la începutul lunii martie anul acesta, la doi ani şi jumătate de închisoare pentru favorizarea infractorului, fiind achitat pentru complicitate la înşelăciunea lui Shaul Peleg, într-un caz amplu de crimă organizată privind fapte de proxenetism, sechestrre de persoane, şantaj, înşelăciune, cămătărie, recuperări de bani, încasări de taxe de protecţie. Sile Cămătaru a fost condamnat de instanţa supremă la 13 ani de detenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici