Video Parchetul a început urmărirea penală împotriva asistentei medicale Florentina Cârstea

Procurorul şef Marius Iacob, coordonatorul anchetei de la Maternitatea Giuleşti, a anunţat, luni, începerea urmăririi penale împotriva Florentinei Cârstea, care a lipsit 12 minute, perioadă în care izbucnit incendiul în Secţia TI unde se aflau bebeluşii prematuri.

63 afișări

"Asistenta medicală a lipsit între 18.24 şi 18.36. La ora 18.36 un alt cadru medical ce a observat incendiul a anunţat serviciul unic de urgenţă", a spus Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme

Potrivit procurorului şef, asistenta avea obligaţia de a supraveghea acea Secţie de Terapie Intensivă prematuri, în cele 12 minute cât se presupune că a lipsit, fiind plecată prin alte saloane.

Asistentei medicală i s-au adus la cunoştinţă, luni, învinuirile de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

Potrivit lui Iacob, în urma audierilor şi realizarea altor proceduri, există posibiltatea extinderii urmăririi penale asupra altor persoane fizice şi juridice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici