Părinţii unui ucrainean vor urmări nunta fiului rămas la război pe Skype

  • Sasha se va căsători cu iubita sa pe 1 iunie, însă părinţii lui vor putea urmări nunta doar pe Skype.
  • În vreme ce Sasha a fost nevoit să rămână în Ucraina, deşi are o boală congenitală de inimă, părinţii lui au plecat în Ţara Galilor şi nu vor putea fi alături de fiul lor în ziua nunţii, scrie BBC.
357 afișări
Imaginea articolului Părinţii unui ucrainean vor urmări nunta fiului rămas la război pe Skype

FOTO BBC

„Din cauza războiului din Ucraina voi rata nunta fiului meu”, spune Olena, care a plecat în Ţara Galilor şi nu va fi alături de fiul ei, Sasha când va avea nunta cu iubita lui, pe care a cunoscut-o pe internet, acum doi ani.

Pe iubita lui Sasha o cheamă tot Olena, ca şi pe mama lui.

„Mamă, nu plânge”, îi spune Sasha mamei sale, care a fugit în Ţara Galilor, alături de soţul ei Joseph, care este originar din Marea Britanie.

Mama Olena şi tatăl Joseph vor urmări nunta lui Sasha printr-un apel video pe Skype.

Mama lui Sasha se afla în Odesa, în sudul ţării, atunci când Rusia a invadat Ucraina, în februarie. Sasha nu a putut să plece, deoarece bărbaţii sub 60 de ani nu au voie să părăsească Ucraina.

Astfel, părinţii lui Sasha au fost nevoiţi să-şi lase fiul, un frizer în vârstă de 21 de ani, cu o boală cardiacă congenitală, în Odesa, un port important şi al treilea oraş ca mărime din Ucraina.

Acum, mama Olena se confruntă cu o altă supărare, aceea de a rata nunta lui Sasha, care va avea loc la 1 iunie.

„Este foarte greu”, a declarat mama lui Sasha.

„Nu am vrut să îl las acolo. Dacă s-ar întâmpla ceva acum în Odessa, nu-mi voi găsi liniştea”.

Între sirenele de avertizare regulate, Sasha le arată părinţilor săi cum arată viaţa de zi cu zi pentru el acum, inclusiv în buncărul pe care l-a construit sub garajul casei lor.

„Suntem obişnuiţi cu sirenele, dar ştii, când vezi o mulţime de oameni alergând şi intrând în panică, faci la fel”, a spus Sasha.

„Toată lumea se împingea, unii au căzut, a fost înfricoşător, dar eu tot am de gând să stau aici şi să fac tot ce pot”, a spus el.

Joseph este şi el îngrijorat de câtă apă şi mâncare i-au mai rămas lui Sasha şi l-a îndemnat să facă stoc cu mai multă apă în cazul unui atac biologic sau al unei penurii de apă.

„Are o afecţiune cardiacă, aşa că nici cu cea mai bună voinţă din lume nu va rezista cinci minute în aceste circumstanţe. Vreau doar ca el să trăiască", a spus tatăl său îngrijorat.

În timp ce Olena se bucură de pace în Ţara Galilor, mintea ei se întoarce mereu la singurul ei copil.

„Urăsc să mă gândesc la arme chimice sau biologice, nu vreau ca fiul meu să sufere din cauza ambiţiei cuiva. Dimineaţa, la prima oră, telefonul este în mâinile mele... până când mă culc... şi mă uit până când obosesc şi adorm”, a spus ea.

Joseph îşi ajută soţia să solicite o viză pentru a rămâne în Marea Britanie, în timp ce Olena se agaţă de speranţa că îşi va revedea fiul şi viitoarea noră.

„Este foarte liniştit aici, aşa ar trebui să fie viaţa. Sper că va fi bine, asta este ceea ce mă face să continui. După fiecare ploaie, va ieşi soarele”, a mai spus mama Olena..

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici