Pasajul subteran din centrul Iaşiului are nevoie de reparaţii la doar o lună de la inaugurare

Pasajul subteran din centrul Iaşiului, realizat în urma unei investiţii de zece milioane de euro, are nevoie de reparaţii la numai o lună de la inaugurare, primarul Gheorghe Nichita spunând că nu este deranjat de situaţie întrucât atunci când sunt zăpezi şi plouă se văd toate deficienţele.

1771 afișări
Imaginea articolului Pasajul subteran din centrul Iaşiului are nevoie de reparaţii la doar o lună de la inaugurare

Pasajul subteran din centrul Iaşiului are nevoie de reparaţii la doar o lună de la inaugurare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pasajul subteran din Piaţa Mihai Eminescu, din municipiul Iaşi, inaugurat pe 15 decembrie 2014, necesită deja unele reparaţii, după ce în pereţi au apărut crăpături, iar pe unele porţiuni a căzut tencuiala.

Reprezentanţii Primăriei Iaşi spun că de vină ar fi zăpada şi ploile căzute în ultimele săptămâni şi au dat asigurări că toate cheltuielile cu reparaţiile la pasaj vor fi acoperite de către constructor.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a precizat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu îl deranjează situaţia apărută la pasaj, motivând că atunci când sunt zăpezi şi plouă se văd toate deficienţele.

"S-a lucrat rapid pe ultima sută de metri pentru a-l da în funcţiune la sfârşitul anului trecut. Constructorul va corecta. Pasajul este în garanţie, facem reparaţiile pe banii constructorului. Nu mă deranjează, pentru că acum iarna, când sunt zăpezi şi plouă, vedem toate deficienţele", a afirmat Nichita.

Pasajul subteran din centrul municipiului Iaşi a fost inaugurat pe 15 decembrie 2014, după ce finalizarea lucrării a fost amânată de cinci ori în ultimul an. La ceremonia de inaugurare a fost prezent şi mitropolitul Moldovei şi Bucovinei IPS Teofan, care a oficiat o slujbă de sfinţire. La evenimentul respectiv, câţiva ieşeni l-au apostrofat pe edilul Gheorghe Nichita, strigând către acesta, printre altele: "Zece milioane de euro aruncaţi pe geam" şi "Ne-aţi adus la sapă de lemn".

Pasajul are o lungime totală de 286 de metri şi o lăţime de zece metri, permiţând accesul vehiculelor cu o înălţime maximă de cinci metri. Investiţia s-a ridicat la aproximativ zece milioane de euro.

Pasajul face parte din proiectul de modernizare a axei Est-Vest din municipiul Iaşi, respectiv Păcurari - Piaţa Eminescu - Bd. Independenţei - Elena Doamna, fiind realizat din fonduri europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici