PAŞTE 2015: Puţine hoteluri de pe litoral au oferte pentru sărbătorile pascale, majoritatea sunt în Mamaia

Puţini hotelieri de pe litoral au oferte pentru turiştii care vor să petreacă Paştele la malul mării, litoralul nefiind o destinaţie tradiţională pentru această sărbătoare. Majoritatea unităţilor care au pregătit totuşi pachete sunt în Mamaia, iar ofertele includ excursii la mănăstiri din Dobrogea.

187 afișări
Imaginea articolului PAŞTE 2015: Puţine hoteluri de pe litoral au oferte pentru sărbătorile pascale, majoritatea sunt în Mamaia

PŞTE 2015: Puţine hoteluri de pe litoral au oferte pentru sărbătorile pascale, majoritatea sunt în Mamaia (Imagine: Publimedia / Shutterstock)

Numai câteva hoteluri, cele mai multe din Mamaia, au pregătit oferte pentru sărbători.

O noapte de cazare începe de la 160 de lei de persoană la un hotel de trei stele şi poate ajunge la aproximativ 226 de lei de persoană la unul de cinci stele. Preţurile pot include cazare în cameră dublă cu mic dejun, prânz tradiţional de Paşte, ”surpriză” de la Iepuraş ori saună. Unele unităţi au pregătit şi pachete care includ trei sau patru nopţi de cazare, în regim all inclusive, la preţuri cuprinse între 2.000 şi 2.500 de lei/ camera dublă /pachet, pentru adulţi.

De asemenea, unii dintre hotelieri le-au pregătit turiştilor şi excursii la mănăstirile din Dobrogea, precum şi programe artistice. Principalele mânăstiri unde pot fi organizate excursii la cerere sunt Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei, în care s-a adăpostit Sfântul Apostol Andrei, considerat şi Betleemul neamului românesc, şi Mănăstirea Dervent, din judeţul Constanţa, dar şi mânăstirile tulcene Cocoş, Saon şi Celic Dere - unul din cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunăre şi Marea Neagră.

În Eforie Nord şi Eforie Sud, preţurile pleacă de la 188 de lei pe noapte camera dublă într-o vilă sau pensiune pentru două persoane şi ajung până la 478 de lei sejurul într-un hotel de trei stele, cu mic dejun şi Masa Festivă de Paste.

În sudul litoralului au pregătit oferte pentru turiştii care vor să petreacă Paştele la mare câteva hoteluri de 3 şi 4 stele, din Neptun şi Mangalia. Preţurile variază între 269 de lei de persoană pentru două nopţi de cazare şi 360 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare. Şi aici pachetele includ, pe lângă masa festivă de Paşte, micul dejun, acces gratuit la facilităţile unităţilor hoteliere şi programe speciale pentru copii.

"Nu este o organizare specială, ci pur şi simplu câteva oferte pe care hotelierii le lansează. Dacă cererea se întâlneşte cu oferta este foarte bine. Pe litoral, în această perioadă, nu vor fi organizate evenimente deosebite. O să avem, bineînţeles, «Lumină de la malul mării», în Constanţa şi în Mangalia, dar nu va fi un eveniment organizat special pentru turişti. (...) În general, sunt câteva sute, poate o mie de persoane care vin pe litoral în perioada Sărbătorilor Pascale, cei romantici, îndrăgostiţi de mare. De asemenea, în această perioadă va conta şi cum va fi vremea”, a mai spus Corina Martin.

Reprezentanţii Asociaţiei Litoral-Delta Dunării spun că nu au aşteptări foarte mari în ceea ce priveşte numărul turiştilor care aleg să vină la mare de Paşte.

"Paştele nu este sărbătoarea de la care noi avem aşteptări prea mari, nefiind un moment în care litoralul să fie o destinaţie aleasă de români. De Paşte, românii merg de obicei în Bucovina, Maramureş ori pe Valea Prahovei. Nu de oferte ducem lipsă, însă litoralul este o destinaţie de sezon, care se deschide la 1 Mai. Toţi românii ştiu că de 1 Mai fugi la mare - la Mamaia, Costineşti sau Vama Veche, dar Paştele nu este o ţintă pentru hotelierii de aici. Şi nici nu poate fi, pentru că nici nu sunt multe hoteluri care să aibă încălzire, iar vremea este schimbătoare", spune preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin.

În schimb, hotelierii de pe litoral se aşteaptă la peste 30.000 de turişti de 1 Mai, când se şi deschide oficial sezonul estival.

Hotelierii au deja pregătite ofertele pentru minivacanţa de 1 Mai, care sunt mai multe şi mai variate decât cele prezentate pentru Paşte. Astfel, preţurile sunt cuprinse între 190 de lei pentru o noapte în cameră dublă, cu mic dejun inclus, la un hotel de două stele, şi 1.200 de lei de persoană, într-un pachet care cuprinde două nopţi de cazare într-un apartament de lux, la un hotel de 5 stele, cu demipensiune.

Peste 60.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral de 1 Mai, mai mulţi cu 15% faţă de 2014, cele mai pline staţiuni urmând să fie, potrivit rezervărilor, Mamaia şi Vama Veche, iar pentru prima oară în ultimii ani vor veni şi câteva mii de străini, în special din Marea Britanie, Franţa şi Germania.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici