PAŞTE 2016: Zeci de salvamari voluntari vor veghea asupra siguranţei turiştilor, pe litoral

Câteva zeci de salvamari îşi vor face apariţia, la sfârşitul acestei săptămâni, pe plajele de pe litoral, din proprie iniţiativă, pentru a veghea la siguranţa turiştilor care vor veni să petreacă minivacanţa de Paşte şi 1 Mai la mare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

329 afișări
Imaginea articolului PAŞTE 2016: Zeci de salvamari voluntari vor veghea asupra siguranţei turiştilor, pe litoral

Paşte 2016: Zeci de salvamari voluntari vor veghea asupra siguranţei turiştilor, pe litoral (Imagine: Adriana Neagoe/ Mediafax Foto)

Coordonatorul Serviciului Salvamar din Mamaia, Gabriel Culea, a declarat că se anunţă vreme relativ frumoasă pentru acest sfârşit de săptămână, dar apa mării va fi foarte rece, având cel mult 10 grade Celsius.

”De când asigurăm voluntar acest serviciu, în perioada vacanţei de 1 Mai, nu s-a petrecut nicio tragedie, nu am avut probleme deosebite. Dar, cu siguranţă, şi de această dată vor fi tineri care, ori sub influenţa alcoolului, ori din teribilism, vor intra în apă pentru o baie”, a afirmat Gabriel Culea.

El a precizat că 30 - 35 de salvamari, organizaţi pe echipe de câte cinci persoane, vor merge, din proprie iniţiativă, pe plaja Modern şi pe celelalte plaje din Constanţa şi, mai ales, în zonele mai aglomerate din staţiunea Mamaia, pentru a încerca să tempereze elanul tinerilor şi pentru a veghea la siguranţa acestora.

Ei vor acţiona în zilele de 30 aprilie, 01 şi 02 mai şi vor fi pregătiţi să intervină şi cu trei ambarcaţiuni cu motor, cu care vor patrula în aceste zile în apropierea ţărmului, între Constanţa şi Mamaia.

În Mamaia se anunţă prezenţa a aproximativ 15 - 20.000 de turişti, Gabriel Culea precizând că o atenţie deosebită va fi acordată în special zonei de nord a staţiunii, unde s-au anunţat multe evenimente şi un număr mare de tineri ce vor veni la distracţie.

Grupurile de salvamari vor încerca să-i convingă pe tineri să nu intre în apele reci ale mării, iar dacă această acţiune va eşua, vor sta cu ochii pe ei pentru a evita producerea unor tragedii.

Pe toată perioada minivacanţei, în staţiunea Mamaia va fi un maraton de distracţie, fiind organizate zeci de evenimente cu invitaţi speciali în cluburi şi pe plajă. Acestor concerte li se vor adăuga câteva festivaluri de muzică electronică, organizate în zona Mamaia Nord.

Salvamarii vor fi prezenţi şi pe plajele din sudul litoralului, de la Eforie la Vama Veche, în zonele cu afluenţă mare de turişti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici