Patru arestaţi, între care un jandarm şi un subofiţer MApN, într-un caz privind recalculări de alcoolemii. Cât costa să scapi de dosar penal

Patru bărbaţi din Argeş reţinuţi într-un dosar privind recalculări de alcoolemii, în schimbul cărora erau plătite sume de către persoane cercetate de Poliţie pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeş.

1373 afișări
Imaginea articolului Patru arestaţi, între care un jandarm şi un subofiţer MApN, într-un caz privind recalculări de alcoolemii. Cât costa să scapi de dosar penal

Patru arestaţi, între care un jandarm şi un subofiţer MApN, într-un caz privind recalculări de alcoolemii. Cât costa să scapi de dosar penal (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, procuror Iolanda Drăguş, printre persoanele arestate se află un subofiţer de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş şi un subofiţer din cadrul unei unităţi Ministerului Apărării Naţionale din Câmpulung Muscel.

Astfel, subofiţerul de la IJJ Argeş este acuzat de cumpărare de influenţă şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, subofiţerul din cadrul MApN, de complicitate la trafic de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă şi instigare la favorizarea infractorului, iar ceilalţi doi, de trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă.

Cei patru au fost duşi în arestul Poliţiei Judeţene Argeş.

Patru bărbaţi au fost reţinuţi, iar un medic legist din Piteşti a fost pus sub acuzare, într-un caz privind recalculări de alcoolemii, în schimbul cărora erau plătite sume de către persoane cercetate de Poliţie pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

Marţi dimineaţă, lucrătorii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, i-au prins în flagrant, în Piteşti, pe M.G. şi P.L., care au pretins 1.500 de euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

În schimbul acestor bani, precum şi a sumei de 300 de lei, remisă anterior, M.G. a obţinut valorile alcoolemiilor corespondente celor două probe de sânge, precum şi ora constatării evenimentului rutier şi, în baza acestora, a învăţat persoana cercetată ce să declare cu privire la ora şi cantitatea de alcool consumată atunci când va solicita recalcularea alcoolemiei, pentru a-i ieşi o valoare sub limita de infracţiune.

Tot în contul acestor sume, M.G. i-a promis persoanei cercetate că va interveni pe lângă funcţionari din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală Bucureşti.

După constatarea infracţiunii şi efectuarea percheziţiei la domiciliul lui M.G., cei doi au fost duşi la Parchetul Argeş pentru continuarea cercetărilor.

Tot în cursul zilei de marţi, lucrătorii DGA au executat un mandat de aducere în cazul lui R.B., subofiţer la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş, cercetat pentru cumpărare de influenţă. Acesta ar fi remis suma de 1.500 de euro lui D.I.B. - subofiţer în cadrul MApN-UM 01044 Câmpulung Muscel. R.B. urma să-l pună în legătură pe D.I.B. cu M.G., deoarece şi R. B. era cercetat într-un dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ulterior, ofiţerii DGA au executat mandat de aducere şi în cazul lui D.I.B., acesta fiind cercetat pentru complicitate la trafic şi cumpărare de influenţă.

Cele patru persoane au fost reţinute de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

În urma investigaţiilor, s-a dispus şi începerea urmăririi penale faţă de S.N., medic în cadrul Serviciului de Medicină Legală Argeş, pentru instigare la infracţiunea de favorizarea infractorului, acesta fiind audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Pe parcursul cercetărilor, ofiţerii DGA au beneficiat de sprijinul SRI şi al Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici