Patru buzoieni trimişi în judecată, după ce au omorât şi îngropat un bărbat

Patru fraţi, doi bărbaţi şi două femei, din judeţul Buzău au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), fiind acuzaţi că au omorât în bătaie un consătean, după care l-au îngropat pe câmp, a anunţat PCCJ.

85 afișări
Imaginea articolului Patru buzoieni trimişi în judecată, după ce au omorât şi îngropat un bărbat

Patru buzoieni trimişi în judecată, după ce au omorât şi îngropat un bărbat (Imagine: Shutterstock)

Potrivit anchetatorilor, în 2007, bărbatul ucis, care era din Alba, le-a cunoscut pe cele două surori din judeţul Buzău în timp ce se afla în închisoare, cu ocazia unei vizite pe care acestea au făcut-o colegului său de cameră.

Ulterior, după ce a ieşit de la închisoare, acesta s-a mutat în locuinţa femeilor, unde a avut, pe rând, relaţii amoroase cu amândouă.

În martie 2008, bărbatul a băut împreună cu cele două şi cu fraţii acestora, iar la un moment dat surorile i-au reproşat faptul că a avut relaţii cu amândouă. În urma acestor discuţii, ar fi izbucnit un conflict, iar cei patru fraţi l-au bătut până l-au omorât, după care au îngropat cadavrul pe un câmp din localitatea Ziduri.

Abia la data de 7 martie 2013, una dintre surorile victimei a mers la Poliţie şi a anunţat că fratele său a dispărut. Anchetatorii spun că dispariţia a fost anunţată atât de târziu deoarece bărbatul ucis era mai mult în închisoare, iar familia sa era obişnuită să îl vadă rar.

Potrivit anchetatorilor, cei doi fraţi acuzaţi de omor calificat sunt cercetaţi şi pentru lipsire de libertate după ce, în 2007, ar fi sechestrat un alt bărbat care ar fi avut o relaţie cu una dintre surorile lor.

Cu ocazia cercetărilor în cazul bărbatului din Alba, pe câmpul din Ziduri au fost găsite mai multe fragmente osoase şi haine.

"În luna martie a anului 2008, cei patru inculpaţi, fraţi, aflaţi în casa părinţilor lor din satul Heliade Rădulescu, judeţul Buzău, au aplicat în mod succesiv şi repetat lovituri cu pumnii şi picioarele victimei G.D. Acţiunile de violentă împletite şi coordonate ale celor patru inculpaţi, desfăşurate pe fondul consumului de alcool, au continuat şi în timp ce victima era căzută la podea, astfel încât gravele leziuni traumatice produse au determinat decesul", susţin procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte.

Ulterior, Marian, Victor şi Veta Muti, ajutaţi de sora lor, Tudoriţa Ghenciu, at fi înfăşurat cadavrul cu o pătură şi cu o folie după care 1-ar fi transportat cu o căruţă pe un câmp aflat în apropierea unei păduri, punându-l în adâncimea unei brazde de tractor peste care au aruncat pământ.

A doua zi, gândindu-se că victima putea descoperită uşor, atât din pricina faptului că în zona respectivă se efectuau lucrări agricole de primăvară cu utilaje, cât şi din cauza adâncimii brazdei, cei patru ar fi dezgropat victima şi au îngropat-o într-o zonă cunoscută drept Valea Colacului.

După ce au revenit în sat, aceştia au avut o nouă discuţie în urma căreia au ajuns la concluzia că locul în care a fost îngropat bărbatul a doua oară ar putea da de bănuit din cauza lipsei vegetaţiei de la suprafaţa gropii respective. În acest context, cei patru au acoperit locul cu moloz, pe care l-au încărcat de la groapa de deşeuri a satului.

Cei patru fraţi urmează să fie judecaţi de magistraţii Tribunalului Buzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici