Patru din şapte decese de la Constanţa, probabil favorizate de caniculă

Subsecretarul de stat Raed Arafat a anunţat, miercuri, că în urma necropsiei s-a stabilit că patru din cele şapte decese de la Spitalul Judeţean Constanţa au fost probabil favorizate de caniculă, victimele suferind infarct miocardic acut şi insuficienţă respiratorie acută.

26 afișări
Imaginea articolului Patru din şapte decese de la Constanţa, probabil favorizate de caniculă

Patru din şapte decese de la Constanţa, probabil favorizate de caniculă (Imagine: Mediafax Foto)

"Doi tineri, unul care lucra la autostradă, iar celălalt într-o bucătărie au suferit infarct miocardic acut şi insuficienţă respiratorie acută probabil favorizate de expunerea la temperaturi ridicate şi alte două persoane care au decedat în acelaşi interval au probabil factor favorizant canicula", a spus, într-o conferinţă de presă, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Acesta a arătat că, marţi seară, o altă persoană având hipertermie şi intoxicaţie cu vapori de vopsea din Tulcea a fost adusă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, starea sa fiind în curs de ameliorare.

"Avea temperatura 42 de grade, iar acum aceasta a scăzut la 39-38 de grade. Este în curs de stabilizare", a precizat Raed Arafat.

Susecretarul de stat a adăugat că în ultimele 24 de ore serviciile de ambulanţă şi SMURD au înregistrat 6.395 de apeluri între 8% şi 10% peste media solicitărilor pe zi, cu 44 de persoane căzute în stradă.

Întrucât canicula se va prelungi şi în zilele următoare şi probabil şi în mai multe zile din luna august, Ministerul Sănătăţii reia recomandările privind evitarea expunerii prelungite la soare în intervalul 11.00-17.00.

"Recomandăm să fie evitată expunerea îndelungată la soare mai ales la orele amiezii şi să se consume legume şi fructe şi de asemenea multă apă", a declarat Ministrul Sănătăţii Cseke Attila, în aceeaşi conferinţă de presă.

În perioada 6 - 9 august un număr de 13 persoane s-au prezentat la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu sindrom hipertermic, cu temperaturi de peste 40 de grade, a declarat, luni, directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, Constantin Dina.

Conform sursei citate, şapte dintre aceste persoane au murit în unitatea medicală.

"Majoritatea persoanelor decedate aveau vârste de 60 - 75 de ani şi aveau şi afecţiuni asociate, dar au fost şi două cazuri la bărbaţi tineri, de 38 de ani, respectiv, 31 de ani, care lucrau în condiţii de temperaturi foarte înalte", a declarat Constantin Dina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici