Patru răniţi, după ce o cisternă a luat foc lângă rafinăria Brazi

Patru persoane au fost rănite, luni, după ce două vagoane - cisternă aflate pe o platformă petrolieră din apropierea rafinăriei Brazi, judeţul Prahova, au luat foc.

24 afișări
Imaginea articolului Patru răniţi, după ce o cisternă a luat foc lângă rafinăria Brazi

Cinci răniţi, după ce o cisternă a luat foc lângă rafinăria Brazi

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Marina Dinu, a declarat că incendiul nu s-a manifestat în incinta rafinăriei, ci în incinta unei societăţi comerciale din apropiere.

Sursa citată a precizat că pe platforma petrolieră respectivă erau garate 11 vagoane-cisternă, focul izbucnind la gura de vizitare a două dintre acestea.

Repezentanţii Serviciului de Ambulanţă Prahova au afirmat că la locul incendiului s-au deplasat cinci echipaje ale ambulanţei, care i-au preluat pe cei patru răniţi şi i-au transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, medicul Andrei Ilinca, este vorba despre trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 37 şi 44 de ani, care au suferit arsuri prin flacără pe diverse zone de pe corp, arsuri de gradele II, III şi IV. Unul dintre răniţi a fost ars pe 40% din suprafaţa corpului, altul a fost ars pe 30% din suprafaţa corpului, cel de-al treilea suferind arsuri pe 25% din suprafaţa corpului, medicii suspicionând că acesta din urmă ar fi suferit şi arsuri ale căilor respiratorii.

Cel de-al patrulea muncitor rănit a fost transportat cu un elicopter SMURD la Bucureşti, unde va fi internat la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Potrivit coordonatorului SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, acesta are arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corpului.

La ora transmiterii acestei ştiri, incendiul fusese stins, însă pompierii se află în continuare la faţa locului şi lucrează pentru răcirea zonei, astfel încât să se asigure că nu există riscul reizbucnirii focului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici