Patru şoferi au fost amendaţi în Sibiu pentru tulburarea liniştii publice

Patru şoferi au fost amendaţi în noaptea de vineri spre sâmbătă de poliţiştii din Sibiu pentru zgomotul produs de maşinile pe care le conduceau.

1705 afișări
Imaginea articolului Patru şoferi au fost amendaţi în Sibiu pentru tulburarea liniştii publice

Flickr

Poliţiştii rutieri au verificat, în premieră, în noaptea de vineri spre sâmbătă, normele fonice ale autovehiculelor în municipiul Sibiu şi în localitatea Şelimbăr.

Zonele au fost alese după ce mai mulţi cetăţeni au sesizat că şoferii conduc autovehicule ce produc zgomot puternic şi care deranjează liniştea publică. Este vorba despre Bulevardul Mihai Viteazu, Bulevardul General Vasile Milea, Calea Dumbrăvii, Piaţa Unirii, strada Bâlea din municipiul Sibiu, dar şi Prelungirea Mihai Viteazu din Şelimbăr.

Astfel, cu ajutorul unui sonometru, poliţiştii au depistat şi sancţionat patru şoferi care conduceau autoturisme ale căror sisteme de evacuare fuseseră modificate ilegal producând astfel un nivel de zgomot peste cel prevăzut de normele tehnice ale autoturismelor în cauză. Şoferii au fost amendaţi atât pentru modificările aduse autovehiculelor, cât şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, amenda aplicată fiind însoţită şi de retragerea certificatului de înmatriculare a maşinilor.

Pe parcursul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat şi sancţionat contravenţional şi un conducător auto aflat sub influenţa alcoolului, dar şi un şofer care a depăşit limita de viteză cu peste 70 de km/h.

În total, au fost controlate şi verificate peste 30 de autovehicule, fiind aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.000 de lei. Au fost reţinute două permise de conducere şi au fost retrase şapte certificate de înmatriculare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici