Percheziţii DNA la Transelectrica şi la firma Smart, filială a companiei care asigură mentenanţa

Procurorii DNA fac 16 percheziţii, joi, în Bucureşti şi Craiova, la Transelectrica şi la societatea Smart, filială a companiei care asigură mentenanţa reţelei electrice de transport, fiind vizate fapte de corupţie.

2575 afișări
Imaginea articolului Percheziţii DNA la Transelectrica şi la firma Smart, filială a companiei care asigură mentenanţa

Percheziţii DNA la Transelectrica şi la firma Smart, filială a companiei care asigură mentenanţa

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează fapte de corupţie şi infracţiuni asimilate acestora, care ar fi fost comise în perioada 2011 - 2015, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

În această cauză, anchetatorii fac 16 percheziţii în Bucureşti şi Craiova, dintre care patru la sediile unor sucursale ale unor societăţi cu capital de stat şi la un sediu central, iar restul la sediile unor firme şi la locuinţele mai multor persoane, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că au loc percheziţii la Transelectrica, la sediul central din Bucureşti şi filiala din Craiova, precum şi la sediul central şi sucursala din Craiova a societăţii Smart, filială a companiei care asigură mentenanţa reţelei electrice de transport.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii.

Societatea pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport SC "Smart" SA a fost creată în august 2001, în baza unei hotărâri de guvern, prin reorganizarea unor activităţi din cadrul Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" SA.

Pe lângă contractul cu Transelectrica, Smart avea în derulare proiecte cu companii precum E.On, Cez, Enel şi Siemens.

Transelectrica este operatorul naţional de transport şi de sistem din România, iar pachetul majoritar de acţiuni al firmei este controlat de stat, prin Ministerul Economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici