Percheziţii la birouri de la Serviciul Permise Auto Călăraşi. Unsprezece persoane, suspectate de corupţie

Ofiţeri ai DGA au început, joi dimineaţă, percheziţii în mai multe birouri ale unor angajaţi ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Călăraşi. La ora transmiterii acestei ştiri, percheziţiile sunt în derulare, iar cele 11 persoane urmează să fie audiate de către procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi.

1344 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la birouri de la Serviciul Permise Auto Călăraşi. Unsprezece persoane, suspectate de corupţie

Percheziţii la birouri de la Serviciul Permise Auto Călăraşi. Trei salariaţi sunt suspectaţi de corupţie (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Unsprezece persoane sunt suspectate că ar fi implicate în dosarul de corupţie instrumentat de DGA vizând Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Călăraşi, printre cei audiaţi fiind trei poliţişti şi doi instructori auto.

Potrivit anchetatorilor, în acest dosar vor fi audiaţi trei poliţişti din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Călăraşi, instituţie aflată în subordinea Prefecturii, doi instructori auto şi şase candidaţi la obţinerea pemisului de conducere.

Surse din cadrul anchetei confirmă că există suspiciuni potrivit cărora chestionarele teoretice pe care candidaţii respectivi le-au susţinut pe calculator ar fi fost deja completate, iar examenele auto, inclusiv proba practică, ar fi fost fraudate de către cei implicaţi pentru sume de 500 de lei şi mai mari de fiecare candidat.

Potrivit anchetatorilor, persoanele vizate de anchetatori ar fi primit mită pentru eliberarea unor permise de conducere, din birourile acestora fiind ridicate mai multe calculatoare şi înscrisuri care vor constitui mijloace de probă în desfăşurarea anchetei.

Examenul pentru obţinerea permiselor de conducere programat pentru joi a fost suspendat, la ora transmiterii acestei ştiri percheziţiile fiind în desfăşurare.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Călăraşi este o instituţie aflată în subordinea Prefecturii Călăraşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici