PERCHEZIŢII la instructori auto, într-un dosar privind permise obţinute fraudulos. Printre suspecţi sunt şi agenţi de la Direcţia Permise de Conducere

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti fac 17 percheziţii, marţi, într-un dosar privind obţinerea frauduloasă de permise auto, printre suspecţi fiind instructori auto şi agenţi de la Direcţia Permise de Conducere.

1472 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII la instructori auto, într-un dosar privind permise obţinute fraudulos. Printre suspecţi sunt şi agenţi de la Direcţia Permise de Conducere

PECHEZIŢII la instructori auto, într-un dosar privind permise obţinute fraudulos (Imagine: Alexandru Solomon/ Arhiva Mediafax Foto)

Percheziţiile sunt efectuate într-un dosar în care, în luna decembrie, Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de 87 de persoane, acuzate de luare sau dare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă, într-un dosar privind obţinerea frauduloasă a unor permise de conducere, în perioada 2014 - 2015.

Anchetatorii au descins la 17 imobile, mai multe persoane suspectate în această cauză urmând să fie audiate la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Potrivit unor surse judiciare, printre persoanele vizate în cauză sunt instructori auto şi agenţi de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Aceştia sunt suspectaţi că au ajutat mai multe persoane să treacă proba traseului pentru a obţine permisul de conducere, cerând în schimb sume care porneau de la o sută de euro, au precizat sursele citate.

Percheziţiile sunt făcute de procurori de la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul Poliţiei Capitalei şi Jandarmeriei Române şi cu suportul Serviciului Român de Informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici