Pericol de avalanşe în Munţii Rodnei

Salvamontiştii din Bistriţa-Năsăud avertizează că este pericol de avalanşe în Munţii Rodnei, în special în Valea Cobăşel, în amonte de localitatea Rodna, unde versantul este stâncos, iar zăpada căzută în ultimele zile ar putea să alunece în orice moment.

24 afișări
Imaginea articolului Pericol de avalanşe în Munţii Rodnei

Pericol de avalanşe în Munţii Rodnei

Şeful Serviciului Public Salvamont Bistriţa-Năsăud, Marcel Berbecar, a declarat, luni, că la munte s-a depus un strat de zăpadă care are o grosime între o jumătate de metru şi un metru.

"Pericol mare de avalanşe este pe Valea Cobăşel, în Munţii Rodnei. Acolo este o cornişă de pe care poate veni zăpada la vale în orice moment. Eu îi sfătuiesc pe iubitorii muntelui să nu urce în perioada aceasta nici cu maşini de teren, nici pe jos fiindcă se pot împotmoli şi lipsa semnalului la telefonul mobil îi poate costa viaţa", a spus Berbecar.

Potrivit sursei citate, în această perioadă este interzis accesul spre creste din cauza ninsorile abundente, zăpada blocând toate drumurile de acces în munţi.

Chiar şi aşa, salvamontiştii s-au deplasat pe schiuri, patrulând pe principalele căi de acces în zona alpină pentru a restricţiona accesul turiştilor în zonele periculoase.

În Bistriţa-Năsăud, stratul de zăpadă măsoară peste 40 de centimetri la poalele Munţilor Rodnei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici