Permisele auto obţinute fraudulos vor fi retrase

Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, ca permisele auto în cazul cărora există sesizări în instanţe, cu indicii temeinice, că ar fi fost obţinute prin acte de corupţie, să fie retrase, măsura urmând să fie aplicată şi pentru cele 3.500 de permise obţinute fraudulos la Piteşti.

130 afișări
Imaginea articolului Permisele auto obţinute fraudulos vor fi retrase

Permisele auto obţinute fraudulos vor fi retrase (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Internelor, Dan Nica, a anunţat, duminică, faptul că începând din 20 februarie vor fi puse în aplicare procedurile de anulare a celor 3.500 de permise obţinute în mod fraudulos la Piteşti.

În urmă cu o lună, Dan Nica declara, la bilanţul Poliţiei Române pe 2008, că a cerut Poliţiei să dispună luarea unor măsuri pentru ca cele 3.500 de persoane care au obţinut fraudulos permisele de conducere în judeţul Argeş să nu mai aibă dreptul de a conduce, solicitând agenţilor rutieri ca atunci când observă o persoană care nu ştie nici măcar să citească un proces-verbal să sesizeze Direcţia Generală Anticorupţie.

Acesta a precizat atunci că peste 20 de persoane au murit, iar 100 au fost rănite în accidente provocate de persoane care şi-au obţinut fraudulos permisele de conducere de la Argeş.

Anchetatorii au trimis în judecată 28 de persoane în legătură cu fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) din Argeş.

Printre cei 28 de acuzaţi, zece sunt poliţişti, printre aceştia figurând şi şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, comisarul şef Gheorghe Codruţ Vlăsceanu.

Citeşte şi:

Dan Nica vrea să anuleze permisele obţinute în mod fraudulos

Nica: Din 20 februarie vor fi anulate cele 3.500 de permise obţinute la Piteşti

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici