Perseidele de anul acesta se vor vedea pe un cer inundat de lumina Lunii Pline

Perseidele de anul acesta se vor vedea pe un cer inundat de lumina Lunii Pline, au anunţat miercuri reprezentanţii Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

7225 afișări
Imaginea articolului Perseidele de anul acesta se vor vedea pe un cer inundat de lumina Lunii Pline

FOTO: Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

Potrivit specialiştilor, pasionaţii de stele căzătoare şi spectacole cereşti se pot uita după Perseide în noaptea de 12 spre 13 august, după miezul nopţii până dimineaţă.

„În acea noapte se vor afla pe cer Luna Plină, aflată în preajma planetei Saturn, şi planetele Jupiter, înspre sud, foarte strălucitoare, şi Marte, înspre est, de culoare portocalie”, se arată pe pagina de Facebook a Observatorului.

Astronomii susţin că, deşi lumina Lunii va face ca cerul să nu mai fie negru, se vor putea vedea stelele căzătoare cele mai strălucitoare, care ar trebui să fie destul de numeroase.

„Pentru a le vedea nu priviţi înspre Lună, ci înspre est şi sus, deasupra capului. Încercaţi să observaţi cerul măcar o oră pentru a vedea mai multe stele căzătoare, timp în care puteţi învăţa şi câteva constelaţii”, este mesajul specialiştilor de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici