Pestă porcină africană, confirmată la mai mulţi mistreţi vânaţi în Vaslui

Mai multe cazuri de pestă porcină africană au fost confirmate la mistreţii vânaţi în mai multe fonduri de vânătoare din judeţul Vaslui.

175 afișări
Imaginea articolului Pestă porcină africană, confirmată la mai mulţi mistreţi vânaţi în Vaslui

Pestă procină africană, confirmată la mai mulţi mistreţi vânaţi în Vaslui

Potrivit Prefecturii Vaslui, Institutul Naţional de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat prin buletin de analiză cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreţi vânaţi pe Fondul de Vânătoare 15 Roşieşti – două cazuri, un caz la porcii mistreţi vânaţi pe Fondul de Vânătoare 18 Floreşti, ambele aparţinând de Direcţia Silvică Vaslui, un caz pe Fondul de Vânătoare FV 42 Bârlad şi un caz pe Fondul de Vânătoare FV 43 Bădeana, aparţinând de AJVPS Vaslui.

Centrul Local de Combatere al Bolilor Vaslui a aprobat Planurile de măsuri pentru combaterea Pestei porcine africane.

Autorităţile fac apel la crescătorii de porci să anunţe medicul veterinar imediat ce constată modificări în starea de sănătate a animalelor sau mortalitate în rândul acestora.

De asemenea, Prefectura Vaslui atrage atenţia că este interzis consumul cărnii de porc fără a fi efectuat examenul trichineloscopic al acesteia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici