Peste 1.100 de apeluri la ambulanţă, vineri şi sâmbătă, în Capitală

Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti (SAMB) a înregistrat, de vineri până sâmbătă după-amiază, peste 1.100 de apeluri, dintre care circa 100 se refereau la persoane căzute în stradă, din cauza caniculei.

13 afișări
Imaginea articolului Peste 1.100 de apeluri la ambulanţă, vineri şi sâmbătă, în Capitală

Peste 1.100 de apeluri la ambulanţă, vineri şi sâmbătă, în Capitală (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit directorului medical al SAMB, Lucia Oană, în intervalul vineri dimineaţă-sâmbătă dimineaţă, au fost înregistrate 794 de apeluri la salvare, dintre care 79 pentru persoane căzute în stradă şi 42 pentru cazuri de lipotimii.

Medicul a precizat că, sâmbătă, până la ora 16.00, fuseseră înregistrate alte 326 de solicitări la SAMB, dintre care 19 căzuţi în stradă şi 26 de lipotimii, cifre care se menţin în limitele normale.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, sâmbătă, la ora 16.00, la staţia meteorologică Bucureşti-Băneasa se înregistrau 37,7 grade Celsius.

Potrivit unei statistici a Ministerului Sănătăţii, în cursul zilei de joi, Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a înregistrat 924 de apeluri, dintre care 59 privind cazuri de persoane căzute în stradă, din cauza caniculei.

Meteorologii au prelungit codul galben de caniculă până duminică după-amiază, pentru nouă judeţe şi municipiul Bucureşti, unde temperaturile se vor situa în jurul valorii de 37 de grade Celsius.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici