Peste 1.100 de locuri de muncă în ţară şi străinătate, disponibile la patru târguri la Braşov

Patru târguri de locuri de muncă vor avea loc, în perioada 8-24 mai, la Braşov, primul fiind dedicat inginerilor şi experţilor IT, unde vor fi puse la dispoziţie 250 de oferte de muncă în ţară, iar celelalte trei târguri oferă peste 900 de locuri de muncă în Marea Britanie şi Germania.

1397 afișări
Imaginea articolului Peste 1.100 de locuri de muncă în ţară şi străinătate, disponibile la patru târguri la Braşov

Peste 1.100 de locuri de muncă în ţară şi străinătate, disponibile la patru târguri la Braşov (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Primul târg de joburi, BESTEngineer, va fi organizat, vineri şi sâmbătă, la Hotel Aro Palace, fiind singurul târg de locuri de muncă pentru ingineri şi experţi IT. La ediţia din acest an, vor fi prezente peste 15 companii care sunt în căutare de ingineri şi experţi IT, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei care se află la început de carieră, sunt în căutarea unui loc de muncă sau doresc noi oportunităţi vor putea alege din circa 250 de oferte de muncă.

Printre companiile participante se numără Lafarge România, UTI Grup, Continental Corporation, Autoliv România, Eldon, Premium Aerotec, ADHR România, Mind4D, Stabilus, OSF Global, Hutchinson etc.

"Numărul angajatorilor prezenţi la ediţiile BESTEngineer este între 15 şi 20, dar ofertele de job-uri disponibile în perioada evenimentului depăşesc numărul de 250 de poziţii/ediţie. Oferta anuală prezentată de către unii dintre angajatori atinge chiar şi cifra de 1.000 de locuri de muncă. De aceea, avantajul candidatului cu un CV depus în perioada târgului este că poate fi contactat de angajator chiar şi post-eveniment. Ofertele de angajare ale companiilor prezente la BESTEngineer vizează candidaţii cu experienţă din domeniul inginerie şi IT, dar sunt puse la dispoziţie şi stagii de practică sau internship-uri, dedicate studenţilor sau celor aflaţi la început de carieră", a spus Georgiana Ivan, organizator al evenimentului.

Candidaţii pot discuta direct cu reprezentanţii de resurse umane ai companiilor angajatoare prezente la târg, dar au posibilitatea de a aplica şi pe site-ul bestengineer.eu/calendar2015/Brasov/Joburi, unde vor găsi o parte dintre poziţiile disponibile. Într-o mare proporţie, candidaţii căutaţi sunt cei cu experienţă, dar sunt aşteptaţi şi studenţii sau masteranzii, care pot aplica pentru un intership plătit sau alte poziţii pentru care nu este necesară experienţa.

Pâna în prezent s-au desfăşurat 15 ediţii BESTEngineer, în oraşe precum Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov, Piteşti şi Sibiu, la care au participat peste 100 de companii.

După târgul dedicat inginerilor şi experţilor IT, vor urma încă trei târguri pentru cei care doresc să muncească în străinătate.

Cele trei târguri, organizate de Banca de Joburi, în weekendurile 16-17 mai şi 23-24 mai, vor pune la dispoziţie peste 900 de locuri de muncă în trei dintre cele mai căutate
domenii: turism/ HoReCa în Marea Britanie, muncitori în depozite în Marea Britanie şi personal de vânzări în Marea Britanie şi Germania.

Pentru a fi selectaţi, candidaţii trebuie să cunoască limba engleză la nivel conversaţional, să aibă o atitudine bună şi să fie muncitori. Persoanele cu experienţă prezintă un avantaj în faţa companiilor din străinătate, însă sunt acceptaţi şi candidaţii fără experienţă.

Astfel, în 16 mai, va fi organizat Târgul de joburi în domeniul Turism/ HoReCa în Marea Britanie, unde termenul-limită de înscriere este 13 mai.

În 17 mai va fi organizat Târgul de joburi în domeniul vânzărilor în Marea Britanie şi Germania, cu termen-limită de înscriere 14 mai.

Cel de-al treilea târg organizat de Banca de Joburi va avea loc în perioada 23-24 mai, fiind vorba despre Târgul de joburi în domeniul muncii necalificate (lucrători în depozite) în Marea Britanie, care are termen-limită de înscriere data de 21 mai.

Participanţii la târgurile de joburi vor fi ajutaţi să îşi redacteze corect un CV, vor intra în dialog direct cu reprezentanţii din România ai companiilor străine, iar cuplurile sau prietenii au posibilitatea să lucreze la aceeaşi companie şi să fie cazaţi împreună.

Locaţia şi ora evenimentului sunt comunicate ulterior persoanelor selectate, care s-au înscris pe pagina de internet a organizatorului.

La acest eveniment sunt acceptaţi candidaţi din întreaga ţară, dar şi din Republica Moldova, dacă deţin paşaport românesc şi au vârsta minimă de 18 ani.

Banca de Joburi este o agenţie de ocupare a forţei de muncă în străinătate, cu sediul central în Braşov, avînd o vechime de 14 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici