Peste 120.000 de oameni în şase zile de pelerinaj la moaştele de la Patriarhie

Peste 120.000 de pelerini au venit la Catedrala Patriarhală din Capitală, începând din 24 octombrie, pentru a se închina la moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Cuviosului Dimitrie cel Nou şi Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, potrivit estimărilor Patriarhiei.

276 afișări
Imaginea articolului Peste 120.000 de oameni în şase zile de pelerinaj la moaştele de la Patriarhie

Peste 120.000 de oameni în şase zile de pelerinaj la moaştele de la Patriarhie (Octav Ganea/Mediafax Foto)

Luni, în cea de-a şasea zile a pelerinajului, hrana credincioşilor a fost asigurată de Parohia Valea Plopului din Judeţul Prahova, care a oferit 5.000 de porţii de mâncare gătită. Totodată, având în vedere vremea rece, pelerinii vor primi, în timpul nopţii, ceai cald.

Asistenţa medicală la pelerinaj este asigurată de SMURD, Crucea Roşie şi MEDAS. La serviciul de asistenţă medicală s-au prezentat, luni, câteva zeci de pelerini, însă nu s-au înregistrat cazuri semnificative, spun reprezentanţii Patriarhiei.

Ordinea la pelerinaj este asigurată zilnic de 200 de jandarmi.

Moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, aduse în premieră la Bucureşti cu ocazia pelerinajului organizat cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, vor mai putea fi venerate de credincioşi până marţi, la 8.30. Apoi, delegaţia Bisericii Greciei venită în Capitală, condusă de Mitropolitul Efrem, se va întoarce cu moaştele în Grecia.

Moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou şi cele ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena vor rămâne în baldachinul de pe Colina Patriarhiei pentru a fi venerate şi de ultimul credincios aflat la rând.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici