Peste 150 de infracţiuni economice, constatate de Poliţie într-o săptămână

Peste 150 de infracţiuni, dintre care aproximativ 50 de evaziune fiscală, au fost constatate de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, în ultima săptămână, pentru aceste fapte fiind suspectate 147 de persoane.

20 afișări
Imaginea articolului Peste 150 de infracţiuni economice, constatate de Poliţie într-o săptămână

Peste 150 de infracţiuni economice, constatate de Poliţie într-o săptămână (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Poliţiştii din cadrul formaţiunilor de investigare a fraudelor, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor-IGPR, în urma acţiunilor desfăşurate în ultima săptămână pentru protejarea mediului de afaceri împotriva actelor ilegale care afectează relaţiile concurenţiale şi mecanismele economiei de piaţă, au constatat 152 de infracţiuni.

Cele mai frecvente infracţiuni descoperite au fost: evaziunea fiscală (48), la Legea 59/1934 asupra cecului (14), fals în înscrisuri (25), 11 la Legea 86/2006 privind Codul Vamal, înşelăciunile în relaţiile comerciale (29), cinci infracţiuni de delapidare, patru de abuz în serviciu, şase fapte de corupţie şi cinci la legea 571/2003 privind Codul Fiscal.

Pentru comiterea acestor fapte sunt suspectate 147 de persoane, 11 dintre acestea fiind cercetate în stare de reţinere sau arest preventiv.

De asemenea, în 20 de dosare complexe se efectuează cercetări faţă de 22 de persoane, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici