Peste 2.200 de oameni au semnat ca să devină parte în procesul privind steagul oraşului Sfântu Gheorghe

Peste 2.200 de cetăţeni au semnat pentru a deveni parte în procesul legat de steagul municipiului Sfântu Gheorghe, care se va judeca, în 10 septembrie, la Curtea de Apel Braşov.

185 afișări
Imaginea articolului Peste 2.200 de oameni au semnat ca să devină parte în procesul privind steagul oraşului Sfântu Gheorghe

Peste 2.200 de oameni au semnat ca să devină parte în procesul privind steagul oraşului Sf. Gheorghe

Filiala UDMR Sfântu Gheorghe a iniţiat, la începutul lunii iulie, o acţiune de strângere de semnături de la localnicii care doresc să devină parte în procesul legat de steagul oraşului, care se va judeca la Curtea de Apel Braşov. Voluntarii organizaţiei au strâns semnături în şase puncte ale oraşului.

Preşedintele executiv al UDMR Sfântu Gheorghe, Toth Birtan Csaba, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că 2.250 de persoane au semnat actul prin care devin parte a procesului, pentru a apăra steagul oraşului.

Toth Birtan Csaba a subliniat că documentele cu semnături vor fi depuse, luni, la Curtea de Apel Braşov, unde, în 10 septembrie, se va judeca procesul.

Conducerea UDMR Sfântu Gheorghe afirma, la finalul lunii iunie, într-un comunicat de presă, că steagul judeţului Covasna a fost anulat printr-o sentinţă a Curţii de Apel Braşov şi că aceeaşi instanţă va decide cu privire la steagul municipiului Sfântu Gheorghe.

În acest context, UDMR Sfântu Gheorghe a cerut cetăţenilor oraşului să se folosească de posibilităţile juridice şi să îşi exprime solidaritatea faţă de steagul oraşului.

Potrivit comunicatului citat, persoanele fizice şi organizaţiile civice au dreptul să intre în acest proces şi, astfel, dacă sentinţa va fi defavorabilă la Curtea de Apel Braşov, procesul poate fi dus până la Strasbourg.

În 29 iunie, procesul privind steagul municipului Sfântu Gheorghe a fost amânat, la cererea Consiliului Local, până în 10 septembrie.

Tribunalul Covasna a respins, în urmă cu câteva luni, acţiunea fostului prefect de Covasna Codrin Munteanu, care atacase în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local prin care a fost aprobat steagul municipiului Sfântu Gheorghe. Ulterior, Prefectura Covasna a făcut recurs.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor (UDMR), declara, în 20 iunie, într-o conferinţă de presă, că, potrivit unei sentinţe a Curţii de Apel Braşov, judecătorii au admis recursul declarat de fostul prefect al judeţului Codrin Munteanu împotriva sentinţei civile pronunţate de Tribunalul Covasna şi în consecinţă a dispus anularea parţială a hotărârii CJ Covasna din 2008, respectiv a articolului prin care s-au aprobat steagul şi fanionul judeţului.

Decizia Curţii de Apel Braşov este irevocabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici