Peste 2.500 de oameni dintr-o comună din Sibiu au rămas fără apă, după ce o conductă a cedat

Peste 2.500 de locuitori ai comunei Sadu, judeţul Sibiu, au rămas, sâmbătă, fără apă potabilă, din cauza unei avarii la aducţiunea Sadu-Cisnădie, în zona Tocile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

106 afișări
Imaginea articolului Peste 2.500 de oameni dintr-o comună din Sibiu au rămas fără apă, după ce o conductă a cedat

Peste 2.500 de oameni dintr-o comună din Sibiu au rămas fără apă, după ce o conductă a cedat

Potrivit societăţii Apă-Canal SA, a fost sistată furnizarea apei potabile, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, pentru consumatorii din localitatea Sadu.

”Aducţiunea avariată alimentează cu apă Uzina Sibiu Sud, cea care asigură apă potabilă oraşului Cisnădie şi comunei Răşinari. Printr-o serie de manevre specifice, Uzina Sibiu Sud este acum alimentată din sursa Gura Râului, astfel încât Cisnădia şi Răşinariul nu au de suferit pe urma avariei. Echipele de intervenţie au fost mobilizate şi se estimează că defecţiunea va fi remediată sâmbătă seara, iar duminică dimineaţa şi locuitorii Sadului vor avea apă la robinete”, a transmis, sâmbătă, SC Apă-Canal SA.

Potrivit reprezentanţilor societăţii de apă şi canalizare, sâmbătă a fost efectuată săpătura în zona avariei, fiind vorba de o conductă de dimensiuni mari, din oţel, cu diametrul de 1.200 de milimetri, care a cedat şi urmează să fie sudată.

În comuna Sadu sunt peste 2.500 de consumatori, potrivit furnizorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici