VIDEO  Peste 200 de protestatari pro-Palestina, arestaţi la New York

Peste 200 de protestatari pro-Palestina, în mare parte evrei, din staţia Grand Hotel din New York au fost arestaţi, sâmbătă, după ce au organizat un protest care a umplut terminalul de persoane şi au fost expuse mesaje precum „Plângeţi morţii, luptaţi pentru cei vii!”, potrivit AFP.

207 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de protestatari pro-Palestina, arestaţi la New York

Peste 200 de protestatari pro-Palestina, arestaţi la New York

Departamentul de Poliţie din New York a declarat că cel puţin 200 de persoane au fost arestate, în timp ce organizatorii protestului au estimat că numărul acestora a depăşit 300.

În fotografiile publicate pe internet s-au observat cozi lungi de tineri care stăteau în cătuşe şi purtau hanorace negre, scrise cu alb: „Nu în numele nostru” şi „Încetaţi focul acum”.

Protestul, numit de organizatori „Sit-in”, a fost convocat de grupul Jewish Voice for Peace-New York City, care a declarat că mii de membri ai săi au participat, blocând holul principal al gării centrale din oraş.

Imaginile arătau terminalul plin de protestatari care ţineau bannere pe care scria „Palestinienii ar trebui să fie liberi” şi „Plângeţi morţii, luptaţi pentru cei vii”.

Organizatorii au numit sit-in-ul paşnic „cea mai mare nesupunere civilă pe care New York-ul a văzut-o în ultimii 20 de ani”.

Rabinii au lansat evenimentul prin aprinderea lumânărilor de Shabbat şi prin recitarea rugăciunii evreieşti pentru cei morţi, cunoscută sub numele de kaddish.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici