Peste 220 de tone de VIN FALSIFICAT, distribuite pe piaţă. Băutura se vindea în en-gros-uri

Administratorul unei firme din Buzău este suspectat de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor că a distribuit, în mai multe en-gros-uri din ţară, peste 220.000 de litri de vin falsificat, o parte a acestei cantităţi fiind confiscată, întrucât nu era bună pentru consum, informează IGPR.

1172 afișări
Imaginea articolului Peste 220 de tone de VIN FALSIFICAT, distribuite pe piaţă. Băutura se vindea în en-gros-uri

Peste 220 de tone de VIN FALSIFICAT, distribuite pe piaţă. Băutura se vindea în en-gros-uri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Suspectul a fost prins în urma unui control efectuat de ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) şi poliţişti de la serviciile de investigarea fraudelor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău şi (IPJ) Prahova, împreună cu inspectori din cadrul Ministerului Agriculturii.

Potrivit poliţiştilor, administratorul societăţii comerciale este suspectat că, în perioada ianuarie - aprilie 2013, a furnizat, cu ajutorul a zece distribuitori, în vederea comercializării, băuturi falsificate la pet-uri de doi litri, în mai multe en-gros-uri din Argeş, Brăila, Buzău, Ialomiţa şi Prahova.

Cu ocazia cercetărilor, a reieşit că bărbatul a distribuit aproximativ 222.000 de litri de vin falsificat, în valoare de 770.000 de lei.

Din primele verificări efectuate, s-a stabilit, de către Laboratorul de Analize Vitivinicole Valea Călugărească şi de către specialiştii oenologi, că băutura în cauză nu se încadrează în limitele Legii Viei şi Vinului - 244/2002. În aceste condiţii, 26.715 litri de vin falsificat, care se aflau încă la firma suspectului, au fost indisponibilizaţi, întrucât erau improprii consumului uman direct, potrivit reprezentanţilor IGPR.

Cercetările în acest caz continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici