Peste 25.000 de români, pe litoral de 1 Mai. Care vor fi cele mai căutate staţiuni

Peste 25.000 de turişti români vor merge pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, număr apropiat de cel înregistrat anul trecut, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Corina Martin.

621 afișări
Imaginea articolului Peste 25.000 de români, pe litoral de 1 Mai. Care vor fi cele mai căutate staţiuni

Peste 25.000 de români, pe litoral de 1 Mai. Care vor fi cele mai căutate staţiuni (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Cele mai căutate staţiuni vor fi Mamaia, Eforie Nord, Neptun şi Vama Veche.

Potrivit Corinei Martin, sejurul mediu va fi de trei nopţi, iar tariful mediu de 60-70 de lei pe noapte, la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus.

"Vom avea un număr nesemnificativ de turişti străini pe litoral în această perioadă, pentru că 1 Mai nu se promovează în străinătate", a arătat Martin.

Ea a mai spus că în acest an, din cauza vremii ploioase, numărul turiştilor care au ajuns de Paşte în staţiunile din România a scăzut cu 10% faţă de anul trecut. Deşi iniţial se anunţau mai mulţi turişti comparativ cu 2010, o parte dintre ei au renunţat la vacanţă cu câteva zile înainte, iar alţii au s-au întors acasă din staţiuni cu o zi sau două mai devreme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici