Peste 250 de sibieni, concediaţi din cauza crizei economice

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu a anunţat că mai multe societăţi comerciale din judeţ au efectuat sau se pregătesc de concedieri colective motivând disponibilizarea muncitorilor prin condiţiile economice nefavorabile, în noiembrie fiind disponibilizate peste 250 de persoane.

8 afișări
Imaginea articolului Peste 250 de sibieni, concediaţi din cauza crizei economice

Peste 250 de sibieni, concediaţi din cauza crizei economice (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Peste 250 de persoane sunt disponibilizate începând cu luna noiembrie, acestea provenind din domeniul prelucrării lemnului sau domeniul turistic, din societăţi comerciale care îşi reorganizează activitatea.

"Pentru luna decembrie au fost anunţate două concedieri colective. Este vorba de o firmă care se ocupă cu transportul internaţional de autovehicule, care va disponibiliza 16 persoane, conducători auto şi despre o firmă din domeniul industriei textile, care va disponibiliza 62 de salariaţi ai unităţii. Cele două firme motivează concedierile colective datorită condiţiilor economice nefavorabile”, se arată într-un comunicat de joi al AJOFM Sibiu.

Potrivit sursei citate, o altă situaţie de concedieri colective se înregistrează în cazul unei firme din domeniul construcţiilor, care a anunţat o disponibilizare de aproximativ 150 persoane în perioada noiembrie a.c. - martie 2009, în funcţie de condiţiile meteo (respectiv atunci când nu va mai putea desfăşura activităţi în domeniul construcţiilor va trimite oamenii în şomaj, ca apoi când timpul o va permite să îi reangajeze).

În cazul unor restructurări ale activităţii care pot conduce la modificări substanţiale ale numărului şi structurii profesionale a personalului, angajatorii din judeţul Sibiu au obligaţia să înştiinţeze Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu în vederea adoptării unor măsuri pentru combaterea şomajului şi prevenirea efectelor sociale nefavorabile ale acestor restructurări. De aceste măsuri au beneficiat deja, în acest an, 590 de persoane.

Serviciul de preconcediere constituie o măsură de prevenire a şomajului şi este reglementată de articolele 49, 50, 51 şi 52 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici