Video Peste 30.000 de produse, confiscate în urma unei acţiuni la trei centre comerciale din Capitală

Peste 30.000 de produse au fost ridicate pentru a fi confiscate în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţişti, în urmă cu o zi, în mai multe centre comerciale din Capitală, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale cu produse contrafăcute.

19 afișări

Poliţiştii de investigarea fraudelor au verificat 53 de societăţi comerciale, informează vineri Poliţia Română.

În timpul acţiunii au fost constatate 33 de infracţiuni, dintre care cinci la Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, 14 la Legea nr. 241/2005, privind combaterea evaziunii fiscale, nouă la Legea nr. 82/1991 - Legea contabilităţii, cinci la Legea nr. 11/1990 privind concurenţa neloială şi a 47 de contravenţii de natură economică, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 494.360 de lei.

De asemenea, au fost ridicate, pentru a fi confiscate şi indisponibilizate, 30.383 articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi ţesături textile, în valoare de 751.358 lei, întrucât nu erau însoţite de documente justificative de provenienţă ori purtau sigla şi însemnele unor mărci de notorietate, existând suspiciuni de contrafacere, şi 13.390 de lei, în numerar.

Poliţiştii fac cercetări cu privire la legalitatea angajării a 83 de persoane.

La acţiune au participat poliţişti de investigarea fraudelor din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor - IGPR, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi inspectoratele de poliţie ale judeţelor Ilfov, Ialomiţa, Giurgiu, Argeş, Călăraşi, Prahova, Teleorman, Dâmboviţa, împreună cu jandarmi din cadrul Jandarmeriei Române şi luptători ai SPIR, specialişti ANAF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici