Peste 30 de traficanţi care au obligat 50 de tinere să se prostitueze în Italia, audiaţi de procurori

Peste 30 de traficanţi de persoane care au obligat 50 de tinere, printre care şi minore, să se prostitueze în Italia şi în Bucureşti vor fi audiaţi, joi, de procurorii DIICOT, fiind ridicaţi în urma a 26 de percheziţii în Capitală şi cinci judeţe.

377 afișări
Imaginea articolului Peste 30 de traficanţi care au obligat 50 de tinere să se prostitueze în Italia, audiaţi de procurori

Peste 30 de traficanţi care au obligat 50 de tinere să se prostitueze în Italia, audiaţi de procurori (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrala au făcut, joi dimineaţă, 26 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat constituit din 37 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 53 de ani.

Dintre cele 26 de percheziţii, 18 au fost în Bucureşti, două în municipiul Giurgiu, două în municipiul Brăila, două în judeţul Vrancea, una în municipiul Târgovişte şi una în judeţul Ilfov, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Potrivit procurorilor, membrii grupării, coordonaţi de Marian Stoica, din municipiul Giurgiu, au racolat peste 50 de victime, majore şi minore, din judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Olt şi Vrancea, pe care, prin ameninţări şi violenţe, le-au exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei în Italia, regiunile Milano, Calabria-Rosarno şi Messina, dar şi în Bucureşti.

Unele victime au fost racolate prin înşelăciune, respectiv prin promisiunea asigurării unor locuri de muncă în Italia, iar altele au fost cumpărate cu sume cuprinse între 2.000 şi 3.000 de euro de la alţi membri ai grupării.

"Membrii grupării au obţinut din activitatea infracţională beneficii financiare substanţiale, de ordinul sutelor de mii de euro", a precizat DIICOT.

La sediul DIICOT au fost aduse pentru audieri 30 de persoane cercetate pentru trafic de persoane şi trafic de minori.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul DCCO - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, BCCO Bucureşti, SCCO Olt, SCCO Dâmboviţa, BCCO Galaţi şi lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române. Suportul informativ a fost asigurat de către DOS şi DGIPI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici