Peste 50.000 de oameni, aşteptaţi la festivităţile de Ziua Naţională la Alba Iulia

Peste 50.000 de oameni sunt aşteptaţi duminică la Alba Iulia, la festivităţile organizate de Ziua Naţională. Programul evenimentelor cuprinde ceremonii militare, tradiţionalul moment al primirii soliilor Cetăţilor de Scaun, o paradă militară, concerte şi un spectacol de artificii.

210 afișări
Imaginea articolului Peste 50.000 de oameni, aşteptaţi la festivităţile de Ziua Naţională la Alba Iulia

Peste 50.000 de oameni, aşteptaţi la festivităţile organizate de Ziua Naţională la Alba Iulia

Începând cu ora 10.00, la Alba Iulia se va desfăşura ceremonia de depuneri de coroane la Monumentul Unirii urmată de tradiţionalul moment de primire a soliilor Cetăţilor de Scaun şi citirea ”Rezoluţiunii Adunării Naţionale de la Alba Iulia”, deoarece aici, de Ziua Naţională, se sărbătoreşte în fiecare an şi Marea Unire de la 1918.

După o slujbă religioasă care va avea loc la Catedrala Încoronării, va începe defilarea trupelor şi tehnicii militare la care vor participa 1400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, 110 mijloace tehnice şi aproximativ 15 aeronave.

Manifestările mai cuprind Marea Unire a Bucătarilor care pregătesc masa populară: 10.000 de porţii de fasole cu cârnaţi ce vor fi distribuite gratuit participanţilor la sărbătoare.

Programul mai cuprinde un concert de muzică populară cu zeci de artişti consacraţi şi tinere talente ale genului şi spectacole de reconstituire istorică denumite „Revista de front – Garda românească 1918”, „Intrarea Armatei Române în Alba Iulia” şi „Retragerea Armatei Române cu torţe”, iar sărbătoare se încheie cu un spactacol de artificii.

La evenimentele organizate de Ziua Naţională va fi prezent şi premierul Ludovic Orban, însoţit de o parte dintre miniştri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici