Peste 600 de angajaţi de la Vamă vor fi disponibilizaţi

Peste 600 de angajaţi ai Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV), reprezentând o treime din numărul salariaţilor care au primit preaviz, vor fi disponibilizaţi, iar testările în urma cărora se va face selecţia vor avea loc în perioada 18-29 iulie, potrivit preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar.

429 afișări
Imaginea articolului Peste 600 de angajaţi de la Vamă vor fi disponibilizaţi

Peste 600 de angajaţi de la Vamă vor fi disponibilizaţi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Vor pleca cel puţin 600 de angajaţi. Vor fi nişte testări, teste grilă, urmate de interviuri. Vor pleca şi şefi, adică cei care vor cădea la această testare internă. Şefii trebuie să facă minimum 70 puncte din 100, iar executivii 50 din 100", a afirmat Blejnar, prezent miercuri la Vama Giurgiu.

El a menţionat că întrebările pentru teste vor fi stabilite de către o comisie, iar regulamentul va fi postat pe site-ul ANAF.

Şeful ANAF a adăugat că recent au primit preaviz 1.852 de angajaţi din Autoritatea Naţională a Vămilor, 1.062 din Garda Financiară şi 2.785 din direcţiile finanţelor publice judeţene.

Blejnar a afirmat la finele lunii iunie că de la Garda Financiară vor pleca cel puţin 291 de salariaţi.

La începutul lunii iunie, Guvernul a decis desfiinţarea unui număr total de 4.927 posturi din ANAF, dintre care 1.200 ocupate. Alte locuri au fost desfiinţate la Autoritatea Naţională a Vămilor (1.427 posturi, dintre care 600 ocupate) şi Garda Financiară (713 posturi, dintre care 300 ocupate).

Restructurarea ANAF este şi una dintre condiţiile pe care autorităţile române trebuia să le îndeplinească până la prima evaluare a acordului cu FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici