Peste o mie de angajaţi ai Gărzii Financiare au primt luni preaviz, urmând să fie examinaţi

Un număr de 1.063 de angajaţi ai Gărzii Financiare au primit luni preaviz şi vor fi examinaţi, iar în urma testărilor vor pleca din instituţie cel puţin 291 de salariaţi, reprezentând 21% din total, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

1158 afișări
Imaginea articolului Peste o mie de angajaţi ai Gărzii Financiare au primt luni preaviz, urmând să fie examinaţi

Peste o mie de angajaţi ai Gărzii Financiare au primt luni preaviz, urmând să fie examinaţi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Din totalul personalului care a primit preaviz, 58 sunt angajaţi în funcţii de conducere. Potrivit lui Blejnar, în urma testărilor se va stabili care dintre angajaţi vor fi disponibilizaţi sau relocaţi în alte structuri din Garda Financiară.

El a mai arătat că din cei 1.383 de angajaţi Gărzii Financiare, 320 nu au primit preaviz deoarece lucrează în departamente subdimensinate ca număr.

În urma unui proces de restructurare a ANAF, aprobat recent de Guvern, structura Gărzii Financiare va avea cel mult 1.092 de posturi, comparativ cu 1.805 în prezent.

Potrivit preşedintelui ANAF, în perioada următoare vor fi efectuate testări, urmate de disponibilizări, la Autoritatea Naţională a Vămilor, precum şi la structurile teritoriale ale finanţele publice.

Blejnar a anunţat la mijlocul lunii iunie că ANAF va disponibiliza în total 2.000 de angajaţi în cadrul procesului de reorganizare, din care 1.200 vor pleca până la jumătatea lunii august.

La începutul lunii iunie Guvernul a decis desfiinţarea unui număr total de 4.927 posturi din ANAF, dintre care 1.200 ocupate. Alte locuri au fost desfiinţate la Autoritatea Naţională a Vămilor (1.427 posturi, dintre care 600 ocupate) şi Garda Financiară (713 posturi, dintre care 300 ocupate).

Restructurarea ANAF este şi una dintre condiţiile pe care autorităţile române trebuia să le îndeplinească până la prima evaluare a acordului cu FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici