Peste 700 de pescari ruşi au plutit în derivă pe o placă de gheaţă

Peste 700 de pescari din Rusia au plutit în derivă, duminică, pe o porţiune de gheaţă în largul insulei ruseşti Sakhalin, înainte să fie salvaţi cu ajutorul mai multor bărci şi elicoptere.

11 afișări
Imaginea articolului Peste 700 de pescari ruşi au plutit în derivă pe o placă de gheaţă

Peste 700 de pescari ruşi au plutit în derivă pe o placă de gheaţă (Imagine: Mediafax Foto)

În jur de 750 pescari, adepţi ai pescuitului la copcă, se aflau pe o placă de gheaţă care s-a dezlipit de mal şi care a început să plutească în derivă pe Marea Okhotsk, la sud-est de insula Sakhalin, a declarat un responsabil pentru situaţii de urgenţă.

Mai multe elicoptere, zeci de persoane din forţele de intervenţie şi cinci vapoare, au fost trimise la locului accidentului.

În jur de 450 de persoane au fost salvate cu ajutorul elicoterelor şi navelor, iar restul de 300 de pescari au fost salvaţi cu ajutorul unui ponton plutitor.

În fiecare an, autorităţile maritime îi avertizează pe oameni de pericolele pescuitul la copcă, o activitate foarte veche în această regiune, dar care nu dă rezultate prea bune.

Unii pescari care se aflau duminică pe placa de gheaţă veniseră însoţiţi de copii şi soţii.

Un elicopter Mi-8 a continuat să survoleze zona pentru a se asigura că toţi pescarii au fost duşi în siguranţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici