Peste 83% dintre români plănuiesc un concediu în România în următoarele şase luni

  • Peste 83% dintre români au declarat că au în plan să meargă într-un concediu în România în următoarele şase luni.
  • A crescut semnificativ cererea pentru destinaţiile balneare.
  • Cei mai mulţi turişti vor să călătorească în perioada Paştelui, de Rusalii şi în timpul vacanţei de vară.
138 afișări
Imaginea articolului Peste 83% dintre români plănuiesc un concediu în România în următoarele şase luni

Mulţi români încep să-şi contureze planurile de călătorie în ţară, pentru a profita din plin de zilele libere care urmează, dar şi de preţurile reduse din timpul campaniei early booking.

Potrivit unui sondaj realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, cei mai mulţi români intenţionează să meargă în vacanţă de Paşte şi în timpul verii.

Anul acesta, de Paşte, aceştia vor profita de cea mai mare minivacanţă de până acum, având în vedere în autorităţile au anunţat deja punte între 1 Mai (miercuri) şi sărbătorile pascale (vineri şi luni, 3 şi 6 mai), joia fiind şi ea zi liberă de la stat pentru bugetari. Astfel, cei mai mulţi români vor avea 6 zile libere legate, perfecte pentru un sejur de relaxare în ţară.

Conform sondajului, 83.5% dintre români au declarat că au în plan să meargă într-un concediu în România în următoarele şase luni.

Cei mai mulţi turişti vor să călătorească în perioada Paştelui, de Rusalii şi în timpul vacanţei de vară, iar o parte din ei (24.1%) au şi făcut minim o rezervare de cazare pentru concediu, pe când ceilalţi susţin că urmează să facă (34.2%) sau încă nu s-au organizat la acest capitol (41.8%).

S-au conturat deja şi preferinţele în materie de călătorii şi se observă o creştere semnificativă a cererii pentru destinaţiile balneare, care au primit peste 45% dintre voturi. Explicaţia este una simplă: în ultimii ani, investiţiile făcute în aceste staţiuni au contribuit la dezvoltarea lor şi la atragerea unui număr mare de turişti care vor să se bucure de beneficiile apelor termale, de peisaje, de o vacanţă relaxantă.

În topul preferinţelor se mai numără şi litoralul românesc, destinaţiile montane şi marile oraşe, alese tot mai des pentru scurte city-break-uri.

Turiştii consideră că preţul ideal pe care l-ar aloca pentru o cameră dublă în România este cuprins între 300 şi 500 de lei, opţiune votată de 70% dintre respondenţi. O parte dintre ei îşi doresc cazări la sub 300 de lei, dar sunt şi câţiva (13.9%) care sunt dispuşi să aloce între 500 şi 800 de lei pentru o cameră dublă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici