Peste 87.000 de persoane cu infecţii respiratorii, dintre care 16.667 cu pneumonie

Peste 87.000 de persoane au fost diagnosticate cu infecţii respiratorii, în ultima săptămână, dintre care 16.667 cu pneumonie şi 29 cu gripă clinică, informează, miercuri, Ministerul Sănătăţii (MS).

72 afișări
Imaginea articolului Peste 87.000 de persoane cu infecţii respiratorii, dintre care 16.667 cu pneumonie

Peste 87.000 de persoane cu infecţii respiratorii, dintre care 16.667 cu pneumonie (Imagine: Shutterstock)

În săptămâna 12-18 decembrie, 87.529 de persoane s-au prezentat la medic cu infecţii respiratorii acute, numărul acestora fiind cu 2,3 la sută mai mic faţă de cel înregistrat în săptamâna precedentă, conform raportului transmis de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii.

Astfel, dintre cele 87.529 de persoane, 16.667 au fost înregistrate cu pneumonii, iar 70.833 cu viroze respiratorii. Numărul cazurilor compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă (29 faţă de 55), a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Totodată, în această săptămână au fost confirmate în laborator alte două cazuri de gripă, astfel încât, până în prezent, sunt înregistrate patru cazuri de gripă sezonieră.

Ministerul Sănătăţii derulează campania naţională de vaccinare gratuită antigripală, în cadrul căreia au fost imunizate 329.657 de persoane cu risc
ridicat de îmbolnăvire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici