Peste 900 de angajaţi din judeţul Olt, trimişi în şomaj până în ianuarie 2009

Un număr de 920 de angajaţi din judeţul Olt vor fi trimişi în şomaj, în perioada noiembrie 2008 - ianuarie 2009, şi se estimează că, până la începutul anului viitor, rata şomajului în acest judeţ va ajunge la 6,55.

15 afișări
Imaginea articolului Peste 900 de angajaţi din judeţul Olt, trimişi în şomaj până în ianuarie 2009

Peste 900 de angajaţi din judeţul Olt, trimişi în şomaj până în ianuarie 2009

Potrivit lui Cristinel Carloganu,directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, numărul persoanelor care vor rămâne fără slujbe prin disponibilizări colective în următoarele trei luni este de 920, 155 fiind deja trimişi în şomaj, 377 în decembrie şi 390 în luna ianuarie, plus alţi 500 de salariaţi care provin de la firme mici care disponibilizează cîte unul sau doi angajaţi.

"Nu sunt singurele disponibilizări din judeţul Olt, pentru că sunt şi firme care renunţă la câte unul sau doi salariaţi şi în această ultima situaţie se mai află deja aproximativ 500 de salariaţi. Zilnic, câte 30 - 40 de firme, din toate domeniile de activitate renunţă la câte unul sau doi angajaţi depunând documente de încetare a contractelor individuale de muncă. Acestea sunt deci în afară disponibilizărilor din agricultura, construcţii şi confecţii pentru care au fost depuse notificari de disponibilizări colective pentru 920 de angajaţi, aşa cum va spuneam", a declarat Cristinel Carloganu.

Carloganu a mai precizat că rata şomajului în judeţul Olt este estimată la 5,1%, faţă de 4,7 la finele lunii octombrie, iar din estimări reiese că rata şomajului în judeţ va creşte până la finele lunii decembrie la 5,5% şi va ajunge în ianuarie la 6,55.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici