PF Daniel: Ne rugăm pentru cei care au murit într-o formă neaşteptată şi violentă în clubul Colectiv

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a spus, la oficierea Sfintei Liturghii la o mănăstire din Rădăuţi, că în sâmbăta pomenirii morţilor se roagă, în primul rând, pentru cei care au murit "într-o formă neaşteptată şi violentă" în clubul Colectiv din Bucureşti.

348 afișări
Imaginea articolului PF Daniel: Ne rugăm pentru cei care au murit într-o formă neaşteptată şi violentă în clubul Colectiv

PF Daniel: Ne rugăm pentru cei care au murit într-o formă neaşteptată şi violentă în clubul Colectiv (Imagine: Ciprian Sterian /Arhiva Mediafax Foto)

PF Daniel, împreună cu un sobor de ierarhi şi preoţi, a oficiat, sâmbătă, Sfânta Liturghie la Mănăstirea "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului" din Rădăuţi, spunând că în această zi în Biserica Ortodoxă este pomenirea morţilor, aşa numiţii moşi de toamnă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El le-a spus miilor de credincioşi veniţi că, în primul rând, se roagă pentru tinerii care au murit "într-o formă neaşteptată şi violentă" în clubul Colectiv din Bucureşti, pentru ca Dumnezeu să odihnească sufletele lor.

El a adăugat că se roagă şi pentru ca Hristos Domnul să aducă mângâiere sufletească şi multă consolare familiilor îndurerate.

"Arătăm prin rugăciuni că iubirea e mai tare decât moartea, decât mormântul", a spus PF Daniel, care a subliniat că cei pomeniţi simt în ceruri rugăciunile care se fac pentru ei pe pământ.

PF Daniel a sfinţit, vineri seară, aşezământul pentru copii "Sfântul Ierarh Leontie" din Rădăuţi, care a fost înfiinţat de stareţul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi.

Referitor la acest lucru, PF Daniel a spus, sâmbătă, că biserica trebuie să continue activitatea filantropică şi culturală care a fost stopată în perioada comunistă.

El a menţionat că primele şcoli şi spitale s-au făcut pe lângă biserici, iar aşezământul de copii din Rădăuţi, unde sunt îngrijiţi 140 de copii aflaţi în dificultate, cu vârste între 3 şi 19 ani, este un model de urmat, mulţi dintre cei îngrijiţi aici având rezultate foarte bune la învăţătură.

Sâmbătă dimineaţă, PF Daniel a sfinţit biserica Mănăstirii de maici "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului", ulterior oficiind Sfânta Liturghie, la care au asistat circa 2.000 de persoane.

În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, 38 de oameni au murit, aproximativ 200 fiind răniţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici