Piaţa Reşiţa a fost înschisă din cauza nerespectarii măsurilor anti-Covid

  • Primăria Sectorului 4 a retras autorizaţia de funcţionare a Pieţei Reşiţa.
  • Piata a fost înschisă pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid.
  • In magazine a fost gasita carne expirata.
3044 afișări
Imaginea articolului Piaţa Reşiţa a fost înschisă din cauza nerespectarii măsurilor anti-Covid

Foto Mediafax

Primăria Sectorului 4 a retras autorizaţia de funcţionare a Pieţei Reşiţa, după un control efectuat sâmbătă.
 
Poliţia Locală şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti au descoperit atunci că administratorii nu respectau "nici cele mai elementare reguli de prevenţie a răspândirii COVID- 19”, transmite Primăria Sector 4.
 
Astfel:
 
- Nu aveau stabilite circuitele de intrare şi ieşire din complexul comercial Nu aveau montate la vedere dispenserele cu dezinfectant
- Nu aveau angajaţi care, la intrarea în piaţă, să poată măsura temperatura clienţilor
- Angajaţii administratiei pieţei şi comercianţii nu purtau măşti şi mănuşi
- Piaţa nu era dotată cu pereţi despărţitori între tarabe
- La intrarea în toate magazinele din piaţă nu erau luate măsurile de distanţare socială.
 
Mai mult, la magazinele alimentare au fost descoperite produse ce pot pune în pericol sănătatea oamenilor, precum carne expirată, produse de patiserie fără documente de provenienţă sau fără termen de valabilitate afişat, precum şi legume şi fructe mucegăite. Toate acestea au fost fie confiscate, fie retrase de la comercializare în vederea distrugerii.
 
În urma controlului, s-a mai constatat că 5 societăţi comerciale nu aveau acord de funcţionare emis conform legii, drept pentru care a fost începută procedura de suspendare provizorie a activităţii acestor agenţi comerciali.
 
De asemenea, în incinta pieţei au fost descoperite deficienţe şi în privinţa menţinerii curăţeniei. Concret, spaţiul nu mai fusese spălat şi igienizat de mai bine de o lună, deşi acesta este folosit zilnic de mii de oameni, iar depozitarea gunoaielor se făcea necontrolat, chiar în incinta pieţei.
 
Deoarece rezultatele controlului au scos în evidenţă un risc epidemiologic major, prin care se pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa celor care îşi fac cumpărăturile de acolo, Primăria Sectorului 4 a decis suspendarea activităţii complexului comercial Piaţa Reşiţa.
 
Pentru neregulile mai sus-menţionate, inspectorii de control au întocmit şi un număr de 17 procese verbale de amendă, în valoare totală de 50.700 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici