Piaţa rezidenţială din România care concurează regiunea Bucureşti – Ilfov

Braşovul a devenit cea mai mare piaţă rezidenţială regională din România, după regiunea Bucureşti – Ilfov, devansând Timişoara şi Cluj – Napoca în primul trimestru din acest an, notează un raport al companiei de consultantă imobiliară SVN Romania, pe baza statisticilor oficiale şi a datelor biroului local SVN Romania Î Braşov.

442 afișări
Imaginea articolului Piaţa rezidenţială din România care concurează regiunea Bucureşti – Ilfov

În perioada ianuarie-martie 2023, peste 2.180 de case şi apartamente au fost vândute în Braşov, comparativ cu circa 2.050 de locuinţe în Timiş şi circa 1.800 de unităţi rezidenţiale în Cluj, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Consultanţii biroului local SVN Romania Î Braşov spun că aproximativ 3.000 de locuinţe noi ar putea fi livrate în acest an în Braşov şi împrejurimi, în uşoară scădere faţă de anii anteriori, circa 400 dintre acestea ţintind segmentul de investiţii, fiind destinate exploatării turistice.

Totodată, peste 250 de milioane de euro ar urma să fie investiţi în următorii cinci ani în proiecte rezidenţiale amplasate în Braşov şi împrejurimi, destinate exploatării turistice, la care se vor adăuga alte zeci de milioane de euro destinaţi dezvoltării de hoteluri şi pensiuni.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici