Piteşti: Un autobuz plin cu muncitori de la Dacia a luat foc

Un autobuz care transporta în Vâlcea 30 de angajaţi din al doilea schimb al Uzinei de Autoturisme Dacia de la Mioveni a luat foc, în noaptea de marţi spre miercuri, în localitatea argeşeană Moşoaia, muncitorii reuşind să coboare la timp din autovehicul, fără ca vreunul dintre ei să fie rănit.

54 afișări
Imaginea articolului Piteşti: Un autobuz plin cu muncitori de la Dacia a luat foc

Piteşti: Un autobuz plin cu muncitori de la Dacia a luat foc (Imagine: arhiva Mediafax Foto)

Muncitorii se îndreptau spre localitatea vâlceană Drăgăşani, iar pasagerii aflaţi pe scaunele din faţă ale autobuzului au simţit fumul care venea dinspre motor şi i-au cerut cerut şoferului să oprească maşina.

Potrivit plt. maj. Ionel Berbecaru de la Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă Argeş, toţi pasagerii au coborât rapid din autobuz, iar în câteva minute autobuzul a fost cuprins de flăcări care au depăşit şapte metri înălţime.

Conform sursei citate, s-a intervenit cu două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, focul riscând să se extindă cu repeziciune spre două case situate în imediata apropiere, iar incendiul a fost lichidat în mai puţin de 30 de minute.

Poliţiştii din Moşoaia au oprit, pentru aproximativ o oră, traficul rutier între Piteşti şi Drăgăşani, iar cei 30 de muncitori navetişti au fost duşi la o distanţă apreciabilă de autobuzul în flăcări. Din primele cercetări ale poliţiştilor reiese că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit la instalaţia electrică a autovehiculului. Autobuzul are o vechime de zece ani şi aparţine unei firme de transport autorizate pentru astfel de operaţiuni, având toate verficările tehnice făcute, conform şoferului.

Cei 30 de călători au refuzat să mai aştepte sosirea la faţa locului a unui alt autocar şi au preferat să plece spre case, la Drăgăşani, cu maşini de ocazie.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici