Plajele de pe litoral au fost pregătite pentru 1 Mai şi predate administratorilor

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a anunţat, miercuri, că a pregătit plajele pentru sezonul estival, astfel că manifestările organizate în perioada minivacanţei de 1 Mai, când mii de turişti sunt aşteptaţi să vină pe litoral, se vor putea desfăşura în bune condiţii.

35 afișări
Imaginea articolului Plajele de pe litoral au fost pregătite pentru 1 Mai şi predate administratorilor

Plajele de pe litoral au fost pregătite pentru 1 Mai şi predate administratorilor (Imagine: Lorand Vakarcs/Mediafax Foto)

Potrivit responsabilului de comunicare al ABADL, Cătălin Anton, plajele care au contract de închiriere valabil, adică 54 la sută din totalul plajelor turistice, au fost predate, în perioada 20 - 27 aprilie, către agenţii economici care le administrează.

"Au fost predate suprafeţele aferente celor 21 de contracte de închiriere dintre Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral şi agenţi economici", a declarat Cătălin Anton.

Înainte de predarea plajelor către agenţii economici, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a curăţat toate plajele şi a colectat nisipul de pe promenadă apărut în urma furtunilor din sezonul rece.

Conform sursei citate, suprafaţa plajelor s-a diminuat faţă de anul 2006, în unele zone, cu aproape 30 la sută, din cauza factorilor climatici.

Totodată, reprezentantul ABADL a precizat că restul de 46 la sută din totalul suprafeţelor de plajă, care nu sunt încă închiriate, au fost curăţate de Administraţia Bazinală şi au fost montate coşuri de gunoi, iar după finalizarea licitaţiilor pentru închiriere aceste suprafeţe de plajă vor fi şi ele predate către agenţii economici care le-au câştigat.

El a adăugat că în primele două zile ale licitaţiei, care se desfăşoară 26 - 29 aprilie, au fost vizate sectoarele de plajă Agigea, Olimp I şi Vama Veche, respectiv, Mamaia I, Mamaia II şi Eforie Nord II. Un număr de 72 de sectoare de plajă au fost licitate pentru acestea fiind depuse 67 de oferte. În final, au fost adjudecate doar 12 sectoare.

"Sectoarele care nu au fost adjudecate vor face obiectul unei a doua licitaţii, ce va fi organizată, cel mai probabil, la jumătatea lunii mai", a spus Cătălin Anton.

Agenţii economici care vor câştiga sectoare de plajă au posibilitatea să le administreze până la 15 octombrie, dar au obligaţia de a pune la dispoziţie o suprafaţă de plajă necesară organizării şi desfăşurarii serviciului SALVAMAR şi a posturilor de prim-ajutor.

Turiştii care îşi vor petrece minivacanţa de 1 Mai pe litoralul românesc vor plăti între 100 şi 200 de lei de persoană pentru două nopţi de cazare, în funcţie de numărul de stele al unităţii hoteliere, pentru sfârşitul acestei săptămâni fiind aşteptate pe plaje între 15.000 şi 18.000 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici